Supa de usturoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa de usturoi

Ingrediente

  • Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • o capatana de usturoi
  • o mana de ciuperci (optional)
  • 1 litru de apa
  • 2 linguri cu vegeta (neaparat preparata in casa)
  • o lingura cu amidon
  • doua linguri cu ulei
  • sare dupa gust
  • busuioc proaspat
  • bruschette pentru servit
  • Pentru bruschette ne sunt necesare:
  • 2 ciuperci potrivite
  • 4 painici mici (de casa)
  • cativa catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • o lingurita cu busuioc proaspat tocat

Mod de preparare

Pentru a pregati supa procedam astfel:

Tocam ciupercile marunt (desigur, dupa ce au fost bine spalate) si le rumenim usor intr-o cratita in care am adaugat cele doua linguri cu ulei.

Usturoiul se trece prin presa si se pune peste ciuperci. Se prajeste 2-3 minute, avand grija sa nu se arda.

Se adauga apoi supa de legume (preparata din apa si cele doua linguri cu vegeta), se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana ce incepe sa dea intr-un clocot mic.

Amidonul se desface intr-o cescuta cu apa si se adauga peste supa, continuandu-se fierberea pentru inca 10-15 minute aproximativ.

Intre timp se pregatesc feliile de bruschette.

Feliem painicile si le coacem pe ambele parti.
La fel procedam si cu ciupercile.

Le stropim cu ulei de masline si le frecam cu usturoi.

Presaram busuiocul proaspat tocat si asezam feliutele de ciuperci fripte.

Supa se serveste fierbinte, alaturi de bruschette. Pofta buna!
Mi se intampla sa gatesc aproape zilnic, nu unul ci mai multe feluri de mancare. Cat mai variat si mai pe gustul celor mici :) Usturoiul este foarte apreciat in casa noastra, iar o idee exprimata intr-o doara de catre Bbk - de a manca ciorba cu usturoi - , mi-a dat de lucru. Ceea ce e bine, presupune diversitate.

Ingredientele sunt putine, se prepara foarte repede si se termina la fel de repede! Va recomand sa o incercati, sa o adaptati in functie de anotimp, de gusturi, de voi!

Reteta aceasta i-a amintit mamei mele de copilarie, de cum o pregatea bunica in serile reci de iarna.

Vremea rece de afara s-a imbinat perfect cu aroma fina de usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cremes A la Cluj
2
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde
Parteneri
File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legume
Bucataras.RO

File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legume

Cui nu-i place pestele? :D In ultima vreme aleg sa cumpar file de peste pentru ca asa il prefera copiii si incerc sa il...

File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legume
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri