Se opareste spanacul cu putin sare.
Intr-o cratita se infierbanta untul, se pune faina, se adauga spanacul tocat si bine scurs.
Se lasa sa fiarba impreuna la foc moale amestecam mereu sa nu sa prinda
Se adauga apoi smantana, cate putina, se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand compozitia este bine racorita se amesteca cu branza si galbenusurile, apoi albusurile batute spuma si se potriveste de sare.
Se toarna totul intr-un vas lena(tava cu hartie pt copt)unsa bine cu unt, se stopeste cu unt, se presara branza rasa si se pune la cuptor, la foc potrivit circa 30-35 min.
Se potriveste bine si ca garnitura cu pipt de pui la gratar.
Pofta buna!
Retete de vara Am pregatit un chec umed, dulce-acrisor si cu muuulta zmeura.
Desert chec cu zmeuraReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii