Suffle de Conopida

Complexitate
redusa
Suffle de Conopida

Ingrediente

  • 1 conopida mica
  • 100 g unt
  • 50-70 g faina
  • 300 ml lapte
  • 4 oua (separate)
  • 125 g cream cheese (sau branza de vaci)
  • sare si piper dupa gust
  • rosmarin (se poate busuioc sau cimbru) dupa gust
  • 2-4 linguri pesmet
  • ulei pentru uns forma de suffle

Mod de preparare

Prima data se pregatesc formele (daca aveti ramekins este ok daca nu, atunci se foloseste o forma normala de suffle)

Se unge fiecare ramekin in parte si se presara pesmet, se inlatura excesul de paine.

Se pune conopida la fiert in apa cu sare, dupa ce in prealabil fost spalata si desfacuta in florete.

Dupa 10 minute se ia de pe foc, se scurge bine de tot si se preseaza cu presa de cartofi sau se da prin blender/food processor.

Se pune untul la topit, se adauga faina, se prajeste 1 minut dupa care se adauga laptele, se amesteca mereu sa nu se rpinda de fundul cratitei/tigaii. Se formeaza sosul alb in felul, asta.
Se pune deoparte.

Se bat galbenusurile cu mixerul pana isi schimba putin culoarea apoi se adauga peste ele (treptat) sosul alb de faina. Imediat ce s-a terminat cu sosul, se adauga branza, se amesteca bine dupa care se pune conopida presata. Se drege de sare, piper si rozmarin.

Se pune separat, se iau albusele, se bat bine de tot. Se amesteca cele 2 compozitii.

Se umple ramekins-urile sau forma de suffle, se coc la temperatura medie pentru aproximativ 50 minute sau pana devin aurii brun deasupra.

Se serveste simplu sau cu smantana deasupra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.