Prima data se pregatesc formele (daca aveti ramekins este ok daca nu, atunci se foloseste o forma normala de suffle)
Se unge fiecare ramekin in parte si se presara pesmet, se inlatura excesul de paine.
Se pune conopida la fiert in apa cu sare, dupa ce in prealabil fost spalata si desfacuta in florete.
Dupa 10 minute se ia de pe foc, se scurge bine de tot si se preseaza cu presa de cartofi sau se da prin blender/food processor.
Se pune untul la topit, se adauga faina, se prajeste 1 minut dupa care se adauga laptele, se amesteca mereu sa nu se rpinda de fundul cratitei/tigaii. Se formeaza sosul alb in felul, asta.
Se pune deoparte.
Se bat galbenusurile cu mixerul pana isi schimba putin culoarea apoi se adauga peste ele (treptat) sosul alb de faina. Imediat ce s-a terminat cu sosul, se adauga branza, se amesteca bine dupa care se pune conopida presata. Se drege de sare, piper si rozmarin.
Se pune separat, se iau albusele, se bat bine de tot. Se amesteca cele 2 compozitii.
Se umple ramekins-urile sau forma de suffle, se coc la temperatura medie pentru aproximativ 50 minute sau pana devin aurii brun deasupra.
Se serveste simplu sau cu smantana deasupra
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...
Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii