Prima data se pregatesc formele (daca aveti ramekins este ok daca nu, atunci se foloseste o forma normala de suffle)
Se unge fiecare ramekin in parte si se presara pesmet, se inlatura excesul de paine.
Se pune conopida la fiert in apa cu sare, dupa ce in prealabil fost spalata si desfacuta in florete.
Dupa 10 minute se ia de pe foc, se scurge bine de tot si se preseaza cu presa de cartofi sau se da prin blender/food processor.
Se pune untul la topit, se adauga faina, se prajeste 1 minut dupa care se adauga laptele, se amesteca mereu sa nu se rpinda de fundul cratitei/tigaii. Se formeaza sosul alb in felul, asta.
Se pune deoparte.
Se bat galbenusurile cu mixerul pana isi schimba putin culoarea apoi se adauga peste ele (treptat) sosul alb de faina. Imediat ce s-a terminat cu sosul, se adauga branza, se amesteca bine dupa care se pune conopida presata. Se drege de sare, piper si rozmarin.
Se pune separat, se iau albusele, se bat bine de tot. Se amesteca cele 2 compozitii.
Se umple ramekins-urile sau forma de suffle, se coc la temperatura medie pentru aproximativ 50 minute sau pana devin aurii brun deasupra.
Se serveste simplu sau cu smantana deasupra
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii