Suffle de Conopida

Complexitate
redusa
Suffle de Conopida

Ingrediente

  • 1 conopida mica
  • 100 g unt
  • 50-70 g faina
  • 300 ml lapte
  • 4 oua (separate)
  • 125 g cream cheese (sau branza de vaci)
  • sare si piper dupa gust
  • rosmarin (se poate busuioc sau cimbru) dupa gust
  • 2-4 linguri pesmet
  • ulei pentru uns forma de suffle

Mod de preparare

Prima data se pregatesc formele (daca aveti ramekins este ok daca nu, atunci se foloseste o forma normala de suffle)

Se unge fiecare ramekin in parte si se presara pesmet, se inlatura excesul de paine.

Se pune conopida la fiert in apa cu sare, dupa ce in prealabil fost spalata si desfacuta in florete.

Dupa 10 minute se ia de pe foc, se scurge bine de tot si se preseaza cu presa de cartofi sau se da prin blender/food processor.

Se pune untul la topit, se adauga faina, se prajeste 1 minut dupa care se adauga laptele, se amesteca mereu sa nu se rpinda de fundul cratitei/tigaii. Se formeaza sosul alb in felul, asta.
Se pune deoparte.

Se bat galbenusurile cu mixerul pana isi schimba putin culoarea apoi se adauga peste ele (treptat) sosul alb de faina. Imediat ce s-a terminat cu sosul, se adauga branza, se amesteca bine dupa care se pune conopida presata. Se drege de sare, piper si rozmarin.

Se pune separat, se iau albusele, se bat bine de tot. Se amesteca cele 2 compozitii.

Se umple ramekins-urile sau forma de suffle, se coc la temperatura medie pentru aproximativ 50 minute sau pana devin aurii brun deasupra.

Se serveste simplu sau cu smantana deasupra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de boeuf (pentru Craciun)
3
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Braduti dulci
4
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Parteneri
Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Bucataras.RO

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Aceste rulouri sunt asa pufoase si bune, bune, mai ales daca va place spanacul. Daca nu aveti timp sa luati masa, va puneti...

Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post