Sparanghel in Foietaj si Sos de Branza

Complexitate
redusa
Sparanghel in Foietaj si Sos de Branza

Ingrediente

  • 16 fire de sparanghel
  • 16 foi de placinta
  • sare
  • ulei de masline pentru uns
  • 1 fir ceapa verde
  • 1/4 lingurita de rosmarin (sau busuioc) uscat
  • 4 linguri de branza de vaci proaspata
  • 4-6 linguri de lapte batut (se poate si lapte normal) sare (nu e greseala, inca odata)

Mod de preparare

Se alege sparanghelul, sa fie frumos, sanatos, crud nu din cel lemnos, sa fie de aceasi grosime si marime. Daca totusi avem nesansa sa avem sparanghel mai lemnos, partea aceia se rupe si cu ajutorul curatatorului de cartofi/legume, luam ochiurile lemnoase de pe sparanghel.

Punem pe un platou, unul langa altul si cu o pensula inmuiata in ulei de masline ungem pe toate partile firele de sparanghel. Le dam cu sare si le punem deoparte. Apoi luam foile de placinta si una cate una, ungem cu ulei de masline pe jumatate, indoim in doua, apoi iar ungem cu ulei o jumatate din foaia obtinuta dupa prima indoire. Obtinem astfel un patrat (aproximativ).

Ungem la suprafata si asezam pe el un fir de sparanghel uns si sarat, in asa fel incat partea cu floarea sa ramana in afara aluatului, rulam foaia de placinta avand grija ca in partea de jos (cea dinspre noi, sa facem o mica bordura ca sa nu iasa sparanghelul afara.

Asezam pe tava si dupa ce am terminat de infasurat toate firele de sparanghel, ungem cu putina apa.
Punem tava in cuptorul incalzit la 375 f (190C) si coacem pentru aproximativ 12-15 minute sau pana foietajul prinde o culoare aurie. Scoatem si aranjam pe un platou.

In timp ce sparanghelul se coace, pregatim sosul de branza in felul urmator.
Laptele batut, branza de vaci, ceapa tocata foarte fin, rosmarinul (busuiocul) uscat si sarea pusa dupa gust, se aseaza intr-un vas si se amesteca bine intre ele. Daca doriti ca sosul sa fe mai lichid se poate pune mai mult lapte batul.

Se serveste sparanghelul cu sos deasupra sau se portioneaza in vase micute, individuale si se aseaza pe aceasi farfurie cu sparanghelul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Milkshake cu zmeura si banana
Bucataras.RO

Milkshake cu zmeura si banana

Astazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...

Milkshake cu zmeura si banana
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola