Sparanghel in Foietaj si Sos de Branza

Complexitate
redusa
Sparanghel in Foietaj si Sos de Branza

Ingrediente

  • 16 fire de sparanghel
  • 16 foi de placinta
  • sare
  • ulei de masline pentru uns
  • 1 fir ceapa verde
  • 1/4 lingurita de rosmarin (sau busuioc) uscat
  • 4 linguri de branza de vaci proaspata
  • 4-6 linguri de lapte batut (se poate si lapte normal) sare (nu e greseala, inca odata)

Mod de preparare

Se alege sparanghelul, sa fie frumos, sanatos, crud nu din cel lemnos, sa fie de aceasi grosime si marime. Daca totusi avem nesansa sa avem sparanghel mai lemnos, partea aceia se rupe si cu ajutorul curatatorului de cartofi/legume, luam ochiurile lemnoase de pe sparanghel.

Punem pe un platou, unul langa altul si cu o pensula inmuiata in ulei de masline ungem pe toate partile firele de sparanghel. Le dam cu sare si le punem deoparte. Apoi luam foile de placinta si una cate una, ungem cu ulei de masline pe jumatate, indoim in doua, apoi iar ungem cu ulei o jumatate din foaia obtinuta dupa prima indoire. Obtinem astfel un patrat (aproximativ).

Ungem la suprafata si asezam pe el un fir de sparanghel uns si sarat, in asa fel incat partea cu floarea sa ramana in afara aluatului, rulam foaia de placinta avand grija ca in partea de jos (cea dinspre noi, sa facem o mica bordura ca sa nu iasa sparanghelul afara.

Asezam pe tava si dupa ce am terminat de infasurat toate firele de sparanghel, ungem cu putina apa.
Punem tava in cuptorul incalzit la 375 f (190C) si coacem pentru aproximativ 12-15 minute sau pana foietajul prinde o culoare aurie. Scoatem si aranjam pe un platou.

In timp ce sparanghelul se coace, pregatim sosul de branza in felul urmator.
Laptele batut, branza de vaci, ceapa tocata foarte fin, rosmarinul (busuiocul) uscat si sarea pusa dupa gust, se aseaza intr-un vas si se amesteca bine intre ele. Daca doriti ca sosul sa fe mai lichid se poate pune mai mult lapte batul.

Se serveste sparanghelul cu sos deasupra sau se portioneaza in vase micute, individuale si se aseaza pe aceasi farfurie cu sparanghelul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.