Spanac la Cuptor

Complexitate
redusa
Spanac la Cuptor

Ingrediente

  • Pentru spanac:
  • -1 kg spanac proaspat
  • -2 linguri unt
  • -250 ml lapte
  • -1 lingurita cu varf faina
  • -3- 5 catei de usturoi pisati
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Altele:
  • -cateva felii de franzela
  • -1 cana lapte
  • -100 g felii de cascaval Hochland
  • -2 oua
  • -300 ml smantana
  • -100 g cascaval ras
  • - unt
  • -sare
  • - piper, proaspat macinat
  • Pentru servit:
  • -smantana, optional

Mod de preparare

Curatati, spalati frunzele de spanac in mai multe ape si lasati la scurs. Fierbeti 5 min spanacul in apa clocotita cu sare pana se inmoaie, apoi scurgeti si tocati marunt.

Transferati intr-un vas adaugand untul, faina dizolvata in lapte si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana ce scade, se ingroasa putin si se obtine o crema de spanac. Spre sfarsit, inglobati usturoiul si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Ungeti un vas termorezistent cu unt, inclusiv peretii.
Omogenizati ouale usor batute cu smantana, condimentati cu sare, piper, dupa gust si dati deoparte.
Ungeti cu unt o fata a feliilor de franzela, inmuiatile putin in laptele cald si asezati-le cu partea unsa in sus in vasul termorezistent, una langa alta, intr-un strat ce acopera fundul vasului.

Acoperiti- le cu felii de cascaval si puneti crema de spanac, intr-un strat mai gros, in asa fel incat sa acopere complet feliile de franzela. Turnati uniform compozitia de smantana cu oua si presarati deasupra cascavalul ras.

Dati la cuptorul incins, la foc mediu, pentru aproximativ 30- 40 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita. Taiati in felii mai groase si transferati pe farfurii incalzite.

Serviti cat este fierbinte, simplu sau alaturi / acoperite cu smantana, optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti