Spanacul se spala in mai multe ape, apoi se opareste. Se pune la fiert in apa clocotita cu sare si se lasa pe foc aprox. 20 minute. Cand este gata se strecoara.
Separat, intr-o craticioara, se pune putin ulei sau unt, se adauga usturoiul taiat marunt si se lasa la foc mic cam un minut, doua. Se da vasul deoparte, se pune spanacul si se amesteca bine. Deasupra se toarna smantana, apoi se adauga pesmetul rumenit in prealabil in putin ulei timp de 1-2 minute.
Se da la cuptor si se lasa aprox. 15 minute la foc potrivit.
Se serveste fierbinte ca atare sau ca si garnitura la oua ochiuri, la chiftele sau la friptura.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaSau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...
Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptorO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii