Sote de Ceapa cu Perje Afumate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceapa
  • 1,5 kg
  • perje afumate 1 kg
  • coarne uscate 100 gr
  • o creanga de busuioc
  • 3-4 frunze de menta
  • doua foi de dafin
  • piper boabe
  • sare
  • o lingura de faina 50 ml de ulei

Mod de preparare

Spalam cu apa calda de trei, patru ori perjele afumate ca sa indepartam cat mai mult din fumul si praful de la depozitare.

Le fierbem pret de jumatate de ceas iar cand sau umflat, cu ajutorul unei sitele scoatem in alt vas fara sa aruncam zeama obtinuta.

Curatam ceapa si o tocam marunt o tragem la tigaie pana se aureste.
Coarnele spalate si umflate le punem peste ceapa, prunele le urmeaza.
Asezonam de sare, de arome cu busuioc cu dafin cu piper.

Luam o cantitate de zeama si turnam peste to t din vas avand grija sa nu depasim cu un deget deasupra perjelor din vas. Inca un sfert de ora la foc moale, tocmim ilingura de faina cu putina zeama si ingrosam sau facem ca sosul sa se lege
Este socotita o reteta de post iar pentru vegetarieni poate fi un veriabil fel de al doilea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici