Sfecla Rosie Umpluta cu Nuca

Complexitate
redusa
Sfecla Rosie Umpluta cu Nuca

Ingrediente

  • -1- 1,5 kg sfecla rosie rotunda (de marime mai mica)
  • -400 g nuca
  • -400 g ceapa
  • -150 ml ulei
  • -sare (dupa gust)

Mod de preparare

Alegeti sfecle mici, pe cat posibil de aceeasi marime. Spalati-le bine.
Puneti-le la fiert in apa rece cu sare, iar cand sunt moi, scurgeti si lasati la racit.
Curatati-le de coaja si taiati la fiecare cate un capac. Scobiti-le cu grija, cu o lingurita, lasand peretii de 1 cm grosime.

Umpleti-le cu jumatate din cantitatea de nuca pisata sau taiata grosier, repartizand-o uniform in scobitura sfeclelor.
Caliti ceapa tocata marunt in uleiul incins, adaugand restul de nuci pisate sau macinate. Stingeti cu putina apa, sarati si dupa cateva minute luati vasul de pe foc.

Asezati sfeclele umplute in acest sos si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 20 min.
Serviti cat sunt calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici