Seitan Garam Masala cu Mango, Ananas si Lapte de Cocos

Complexitate
redusa
Seitan Garam Masala cu Mango, Ananas si Lapte de Cocos

Ingrediente

  • 150-200 grame seitan
  • 4 rondele ananas proaspat sau in suc propiu-neindulcit
  • 3 felii mango
  • 150 ml lapte de cocos
  • praf de Garam Masala
  • 2 cepsoare mici verzi sau un fir de praz
  • ulei de susan

Mod de preparare

Stim cu totii ca indienii sunt, in marea lor majoritate, vegetarieni. Iar noi avem postul nostru. Asa ca, pornind de la cele doua enunturi am elaborat o reteta cu baze indiene dar care poate fi aplicata cu mult succes in postul nostru.

Seitanul, preparat conform retetei de seitan, se feliaza si se presara cu Garam Masala pe ambele parti. Intr-o tigaie antiaderenta se pune o lingura de ulei de susan si se prajesc usor feliile de carne vegetala. Cand sunt gata se scot si se rezerva.

Adaugati in aceeasi tigaie daca este mai inalta-tip wok- inca o lingura si jumatate de ulei de susan si caliti ceapa, pana cand aceasta devine sticloasa. Daca optati pt ananas si mango proaspat, puteti sa le caliti impreuna cu ceapa, punand in acest caz 2 linguri de ulei de susan.

Daca nu, adaugati ananasul si mango din conserva dupa ce ceapa s-a calit, acestea fiind tocate in bucati de diferite marimi, mai mici si mai mari, si lasati sa fiarba usor cca 5 minute. Adaugati si laptele de cocos, lasati ca reduca cam un sfert din cantitate, dupa care puneti seitanul rezervat.

Amestecati cu grija, sarati si gustati. In functie de gust mai adaugati sare si Garam Masala praf. Lasati sa mai scada un pic, in total trebuie sa aveti jumatate din cantitea initiala de lichid- atat fructele cat si seitanul vor elimina lichid.

Serviti alaturi de orez basmati fiert simplu in apa cu sare si optional calit intr-o lingura de ulei de susan si paine indiana Naan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Cannelloni cu ricotta si spanac
Bucataras.RO

Cannelloni cu ricotta si spanac

Cannelloni cu ricotta si spanac
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty