Sarmalute in Foi de Varza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • orez 500 gr
  • ceapa 1 kg
  • morcov 300 gr
  • ciuperci 500 gr
  • patrunjel doua leg marar una leg oua 3 buc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • o cescuta de bulion
  • foi de dafin
  • foi de varza
  • ulei 150 ml

Mod de preparare

Alegem orezul de impuritati si il spalam cu trei, patru ape reci sa indepartam orice urma de amidon si il lasam la umflat o ora buna.

Tocam ceapa marunt, dam morcovul prin razatoarea fina, si trecem ciupercile prin masina de tocat.
Tragem la tigaie ceapa cu morcovul si ciupercile tocate cu uleiul ce l avem la dispozitie. Tocam verdeata marunt.

Venim cu toate impreuna intr un vas mai mare, asezonam cu sare, cimbru, piper, si boia, punem si cescuta de bulion, spargem ouale si amestecam. Pregatim frunzele de varza si incepem impaturitul sarmalutelor. Le asezam pe un platou pana le facem pe toate.

Dupa aceea asezam foi de varza pe fundul vasului in care urmeaza sa le fierbem si asezam in ordine sarmalutele care le am facut. Inainte de a le acoperi o creanga de cimbru si cateva foi de dafin peste sarmalute apoi frunzele de varza.

Punem apa sa cuprinda si le punem la fiert timp de 1 ora si jumatate la foc mic. Avand cuptorul incins dupa o ora si jumatate putem sa le punem si la cuptor o jumatate de ora. Timpul nu este batut in cuie ci depinde de calitatea foilor de varza
Se poate servi cu:
smantana
sos de rosii,
garnitura de varza,
ardei iuti
si mai ales nepretuita mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola