Sarmalute in Foi de Varza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • orez 500 gr
  • ceapa 1 kg
  • morcov 300 gr
  • ciuperci 500 gr
  • patrunjel doua leg marar una leg oua 3 buc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • o cescuta de bulion
  • foi de dafin
  • foi de varza
  • ulei 150 ml

Mod de preparare

Alegem orezul de impuritati si il spalam cu trei, patru ape reci sa indepartam orice urma de amidon si il lasam la umflat o ora buna.

Tocam ceapa marunt, dam morcovul prin razatoarea fina, si trecem ciupercile prin masina de tocat.
Tragem la tigaie ceapa cu morcovul si ciupercile tocate cu uleiul ce l avem la dispozitie. Tocam verdeata marunt.

Venim cu toate impreuna intr un vas mai mare, asezonam cu sare, cimbru, piper, si boia, punem si cescuta de bulion, spargem ouale si amestecam. Pregatim frunzele de varza si incepem impaturitul sarmalutelor. Le asezam pe un platou pana le facem pe toate.

Dupa aceea asezam foi de varza pe fundul vasului in care urmeaza sa le fierbem si asezam in ordine sarmalutele care le am facut. Inainte de a le acoperi o creanga de cimbru si cateva foi de dafin peste sarmalute apoi frunzele de varza.

Punem apa sa cuprinda si le punem la fiert timp de 1 ora si jumatate la foc mic. Avand cuptorul incins dupa o ora si jumatate putem sa le punem si la cuptor o jumatate de ora. Timpul nu este batut in cuie ci depinde de calitatea foilor de varza
Se poate servi cu:
smantana
sos de rosii,
garnitura de varza,
ardei iuti
si mai ales nepretuita mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia