Alegem orezul de impuritati si il spalam cu trei, patru ape reci sa indepartam orice urma de amidon si il lasam la umflat o ora buna.
Tocam ceapa marunt, dam morcovul prin razatoarea fina, si trecem ciupercile prin masina de tocat.
Tragem la tigaie ceapa cu morcovul si ciupercile tocate cu uleiul ce l avem la dispozitie. Tocam verdeata marunt.
Venim cu toate impreuna intr un vas mai mare, asezonam cu sare, cimbru, piper, si boia, punem si cescuta de bulion, spargem ouale si amestecam. Pregatim frunzele de varza si incepem impaturitul sarmalutelor. Le asezam pe un platou pana le facem pe toate.
Dupa aceea asezam foi de varza pe fundul vasului in care urmeaza sa le fierbem si asezam in ordine sarmalutele care le am facut. Inainte de a le acoperi o creanga de cimbru si cateva foi de dafin peste sarmalute apoi frunzele de varza.
Punem apa sa cuprinda si le punem la fiert timp de 1 ora si jumatate la foc mic. Avand cuptorul incins dupa o ora si jumatate putem sa le punem si la cuptor o jumatate de ora. Timpul nu este batut in cuie ci depinde de calitatea foilor de varza
Se poate servi cu:
smantana
sos de rosii,
garnitura de varza,
ardei iuti
si mai ales nepretuita mamaliguta
Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:
Lasagna - delicios si usor de preparatSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii