Alegem orezul de impuritati si il spalam cu trei, patru ape reci sa indepartam orice urma de amidon si il lasam la umflat o ora buna.
Tocam ceapa marunt, dam morcovul prin razatoarea fina, si trecem ciupercile prin masina de tocat.
Tragem la tigaie ceapa cu morcovul si ciupercile tocate cu uleiul ce l avem la dispozitie. Tocam verdeata marunt.
Venim cu toate impreuna intr un vas mai mare, asezonam cu sare, cimbru, piper, si boia, punem si cescuta de bulion, spargem ouale si amestecam. Pregatim frunzele de varza si incepem impaturitul sarmalutelor. Le asezam pe un platou pana le facem pe toate.
Dupa aceea asezam foi de varza pe fundul vasului in care urmeaza sa le fierbem si asezam in ordine sarmalutele care le am facut. Inainte de a le acoperi o creanga de cimbru si cateva foi de dafin peste sarmalute apoi frunzele de varza.
Punem apa sa cuprinda si le punem la fiert timp de 1 ora si jumatate la foc mic. Avand cuptorul incins dupa o ora si jumatate putem sa le punem si la cuptor o jumatate de ora. Timpul nu este batut in cuie ci depinde de calitatea foilor de varza
Se poate servi cu:
smantana
sos de rosii,
garnitura de varza,
ardei iuti
si mai ales nepretuita mamaliguta
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapa
Comentarii