Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert se scot intr-o strecuratoare ,se preseaza sa iasa toata apa si cand se racesc se trec prin masina de tocat. Ceapa se taie cubulete iar morcovul se da pe razatoarea mica .
Intr-o cratita se pun cca 50 ml .ulei .Cand se incinge adaugam ceapa pe care o lasam cateva minute sa se inmoaie pana adaugam si morcovul. Dupa 5 minute se pune orezul care a fost spalat in apa rece si se calesc impreuna.
Se adauga o cana cu apa, vegeta, piper , cimbru si boia. Cand apa scade ,se da deoparte si se lasa la racit.
Intre timp pregatim frunzele de varza. Peste soia data prin masina de tocat se pune compozitia de orez si se amesteca bine. Daca mai este nevoie mai adaugam condimente. Se ruleaza sarmalele si se pun intr-o cratita pe fundul careia am pus varza tocata si frunze de dafin. Se presara si printre sarmale condimente, deasupra punem frunze de varza , se adauga o cana cu vin , ulei ,si completam cu apa cat sa acopere sarmalele. Se introduc direct in cuptor la foc mic, cca 4 ore. Se mai adauga apa ,din cand in cand
Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul se adauga bulion sau suc de rosii, dupa preferinta.
Acesti biscuitii sunt fragezi, cu aroma de lamaie si le sta bine printre ramurelele de brad. As fi putut sa ii tai pe toti cu...
Biscuiti cu lamaie pentru CraciunO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii