Se rad dovleceii de coaja, se taie rondele groase de cca 1 cm si se presara cu sare - ca in imaginea precedenta.
Se lasa aproximativ 10 minute, timp in care din usturoiul zdrobit, sare si 2 linguri de ulei se pregateste un mujdei in care se adauga 2 linguri de otet si 250ml apa.
Se storc in mana feliile de dovlecei, se dau prin faina
Se prajesc in uleiul incins. Se scot pe harti absorbanta.
Dupa care se aseaza in castron un rand de dovlecei, se presara cu mararul tocat fin si se acopera cu mujdei (cat sunt calzi)
Se continua pana se termina dovleceii.
Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se raceasca.
O mare cantitate de mujdei va fi absorbita de faina dovleceilor.
Se servesc reci, ca fel principal de mancare sau ca garnitura pentru friptura
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv delicios La bogatia de legume gustoase este pacat sa nu faci o ciorba cu de toate. Daca mai pui si putina carnita de gust si mai...
Ciorba taraneasca de purcelO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii