Se rad dovleceii de coaja, se taie rondele groase de cca 1 cm si se presara cu sare - ca in imaginea precedenta.
Se lasa aproximativ 10 minute, timp in care din usturoiul zdrobit, sare si 2 linguri de ulei se pregateste un mujdei in care se adauga 2 linguri de otet si 250ml apa.
Se storc in mana feliile de dovlecei, se dau prin faina
Se prajesc in uleiul incins. Se scot pe harti absorbanta.
Dupa care se aseaza in castron un rand de dovlecei, se presara cu mararul tocat fin si se acopera cu mujdei (cat sunt calzi)
Se continua pana se termina dovleceii.
Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se raceasca.
O mare cantitate de mujdei va fi absorbita de faina dovleceilor.
Se servesc reci, ca fel principal de mancare sau ca garnitura pentru friptura
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii