Salata de Dovlecei II

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de Dovlecei II

Ingrediente

  • -4-5 dovlecei de marime potrivita
  • -5-6 linguri de faina
  • -2 linguri de otet
  • -2 linguri de ulei
  • -o capatana de usturoi
  • -250 ml apa
  • -o legatura de marar
  • -sare
  • -ulei pentru prajit dovleceii

Mod de preparare

Se rad dovleceii de coaja, se taie rondele groase de cca 1 cm si se presara cu sare - ca in imaginea precedenta.
Se lasa aproximativ 10 minute, timp in care din usturoiul zdrobit, sare si 2 linguri de ulei se pregateste un mujdei in care se adauga 2 linguri de otet si 250ml apa.

Se storc in mana feliile de dovlecei, se dau prin faina
Se prajesc in uleiul incins. Se scot pe harti absorbanta.

Dupa care se aseaza in castron un rand de dovlecei, se presara cu mararul tocat fin si se acopera cu mujdei (cat sunt calzi)
Se continua pana se termina dovleceii.
Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se raceasca.
O mare cantitate de mujdei va fi absorbita de faina dovleceilor.
Se servesc reci, ca fel principal de mancare sau ca garnitura pentru friptura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada de Biscuiti (de Post)
1
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert gogosi crocante cu sirop
Bucataras.RO

Desert gogosi crocante cu sirop

,,aluaturi de casa,,   Am găsit această reţetă pe net. Sunt un pic migăloase, dar merită efortul.

Desert gogosi crocante cu sirop
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola