Se spala vanata, se sterge cu un prosop si i se taie capatul cu codita. Se taie apoi pe lungime 8 felii de 0.5 cm grosime. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza feliile de vinete. Se presara sare si piper apoi verdeturile de provence. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20 de minute.
In acest timp, se pregateste umplutura. Intr-o farfurie, se pune ricotta, cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici, patrunjelul verde tocat si usturoiul taiat marunt. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza bine compozitia.
Se pregateste un vas din ceramica. Se unge vasul cu sosul de rosii (din comert sau preparat in casa).
Se scoate din cuptor tava cu feliile de vinete. Se ia fiecare felie, se pun cate doua lingurite din compozitie si se intinde pe toata suprafata feliei. Se ruleaza si se asaza in tava peste sosul de rosii.
Cand sunt gata rulate toate feliile, se ung deasupra cu cate o lingurita din sos si se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici.
Se da la cuptor pentru cca. 30 de minute.
Se servesc garnisite cu frunze de busuioc.
Pofta buna!
Ador aceasta prajitura in orice combinatie!
Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolataAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii