Se spala vanata, se sterge cu un prosop si i se taie capatul cu codita. Se taie apoi pe lungime 8 felii de 0.5 cm grosime. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza feliile de vinete. Se presara sare si piper apoi verdeturile de provence. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20 de minute.
In acest timp, se pregateste umplutura. Intr-o farfurie, se pune ricotta, cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici, patrunjelul verde tocat si usturoiul taiat marunt. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza bine compozitia.
Se pregateste un vas din ceramica. Se unge vasul cu sosul de rosii (din comert sau preparat in casa).
Se scoate din cuptor tava cu feliile de vinete. Se ia fiecare felie, se pun cate doua lingurite din compozitie si se intinde pe toata suprafata feliei. Se ruleaza si se asaza in tava peste sosul de rosii.
Cand sunt gata rulate toate feliile, se ung deasupra cu cate o lingurita din sos si se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici.
Se da la cuptor pentru cca. 30 de minute.
Se servesc garnisite cu frunze de busuioc.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorUn fel de salam de biscuiti cu imbracaminte .....
Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahatEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii