Rulouri de Paine in Frunze de Sfecla Rosie

Complexitate
redusa
Rulouri de Paine in Frunze de Sfecla Rosie

Ingrediente

  • Aluat de paine, circa 12-13 bile de marimea unui ou sau ceva mai micute
  • 24-26 de frunze de sfecla rosie
  • 250 ml smantana pentru frisca (neandulcita)
  • 3 linguri de unt (40-45 gr)
  • sare si piper dupa gust
  • 1-2 lingurite de marar uscat
  • 1-2 catei de usturoi (zdrobiti)

Mod de preparare

Luam frunzele de sfecla si le taiem codita, le spalam bine de tot, le asezam dupa marime, cele mai mari separat de cele mijlocii si/sau mici.

Aluatul de paine il taiem in bucati de marimea unei nuci daca frunzele sant medii sau mici ca marime si putin mai mare bucata de aluat daca frunza este mai mare.

Luam pe rand tot cate o frunza de sfecla, o rulam inainte separat ca sa "zdrobim" codita. Luam o bucata de aluat si facem un sul din ea, dupa care asezam la baza lata a frunzei de sfecla si rulam exact ca si la sarmale, spre varf. Deosebirea este ca nu inchidem lateralele, ci lasam (o idee) sa se vada aluatul pe margini.

Luam un vas si il ungem usor cu ulei dupa care asezam "sarmalele" noastre de paine, una langa alta, pe un singur rand, eventual doua randuri... cel de deasupra sa fie mai mic decat primul strat si "sarmalele" sa nu se suprapuna, ci sa se intercaleze.

Acoperim vasul si il lasam intr-un loc mai cald pana dospeste aluatul din "sarmle".

Pregatim cuptorul la temperatura de 350F (180C) si cand aluatul e suficient de crescut, introducem la cuptor. Coacem circa jumatate de ora sau pana aluatul prinde o crusta aurie.

Intre timp, punem in alt vas, untul la topit. Adaugam mararul, usturoiul tocat si smantana de frisca aducem la punctul de fierbere dupa care micsoram temperatura la foarte mic si lasam pe ochiul aragazului pana "sarmalele" sant coapte.

Dregem de sare si piper.

Scoatem "sarmalele" coapte din cuptor, turnam cu o lingura sosul din vas peste ele si introducem iarasi la cuptor pentru 5 minute sau pana prinde putina pojghita (atentie sa nu ardem prea tare marginile painii).

Servim calde cu sosul din vas sau reci cu acelasi sos. Sant bune atat calde cat si reci.

Va promit ca nu veti regreta daca o sa incercati aceste sarmale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tuguiet
1
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Alba ca zapada
2
Dulciuri

Alba ca zapada

Alba ca zapada
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Prajitura Cu Crema De Ness
4
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Supa cu creveti si mazare verde la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Supa cu creveti si mazare verde la slow cooker Crock Pot

 O ciorba delicata si cu gust deosebit, chiar si pentru cei mai mari mofturosi. Crock Pot m-a ajutat sa o prepar fara sa...

Supa cu creveti si mazare verde la slow cooker Crock Pot
Dulceata si peltea de gutui
Culinar.RO

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume