Rulouri de Paine in Frunze de Sfecla Rosie

Complexitate
redusa
Rulouri de Paine in Frunze de Sfecla Rosie

Ingrediente

  • Aluat de paine, circa 12-13 bile de marimea unui ou sau ceva mai micute
  • 24-26 de frunze de sfecla rosie
  • 250 ml smantana pentru frisca (neandulcita)
  • 3 linguri de unt (40-45 gr)
  • sare si piper dupa gust
  • 1-2 lingurite de marar uscat
  • 1-2 catei de usturoi (zdrobiti)

Mod de preparare

Luam frunzele de sfecla si le taiem codita, le spalam bine de tot, le asezam dupa marime, cele mai mari separat de cele mijlocii si/sau mici.

Aluatul de paine il taiem in bucati de marimea unei nuci daca frunzele sant medii sau mici ca marime si putin mai mare bucata de aluat daca frunza este mai mare.

Luam pe rand tot cate o frunza de sfecla, o rulam inainte separat ca sa "zdrobim" codita. Luam o bucata de aluat si facem un sul din ea, dupa care asezam la baza lata a frunzei de sfecla si rulam exact ca si la sarmale, spre varf. Deosebirea este ca nu inchidem lateralele, ci lasam (o idee) sa se vada aluatul pe margini.

Luam un vas si il ungem usor cu ulei dupa care asezam "sarmalele" noastre de paine, una langa alta, pe un singur rand, eventual doua randuri... cel de deasupra sa fie mai mic decat primul strat si "sarmalele" sa nu se suprapuna, ci sa se intercaleze.

Acoperim vasul si il lasam intr-un loc mai cald pana dospeste aluatul din "sarmle".

Pregatim cuptorul la temperatura de 350F (180C) si cand aluatul e suficient de crescut, introducem la cuptor. Coacem circa jumatate de ora sau pana aluatul prinde o crusta aurie.

Intre timp, punem in alt vas, untul la topit. Adaugam mararul, usturoiul tocat si smantana de frisca aducem la punctul de fierbere dupa care micsoram temperatura la foarte mic si lasam pe ochiul aragazului pana "sarmalele" sant coapte.

Dregem de sare si piper.

Scoatem "sarmalele" coapte din cuptor, turnam cu o lingura sosul din vas peste ele si introducem iarasi la cuptor pentru 5 minute sau pana prinde putina pojghita (atentie sa nu ardem prea tare marginile painii).

Servim calde cu sosul din vas sau reci cu acelasi sos. Sant bune atat calde cat si reci.

Va promit ca nu veti regreta daca o sa incercati aceste sarmale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE
Bucataras.RO

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

Provocările continuă;) GreenSugar înlocuitor natural de zahăr, s-a dovedit din nou a fi la înălțime.

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate