Rosii umplute cu orez si ciuperci

Complexitate
redusa
Rosii umplute cu orez si ciuperci

Ingrediente

  • 10-12 rosii medii
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cana de orez
  • 1 cutie ciuperci (400gr)
  • branza rasa(parmezan,cascaval) de pus deasupra
  • supa de zarzavat
  • 4 linguri ulei de masline (floarea-soarelui)
  • patrunjel tocat
  • sare,piper
  • Pentru sos:
  • apa(1/2 cana)
  • 2-3 rosii curatate de pielita
  • 2 linguri ulei
  • praf de usturoi (sau usturoi tocat marunt)
  • sare

Mod de preparare

Eu am preparat jumatate de compozitie ,pentru 6 rosii .Se taie rosia in partea unde a fost codita, se scoate miezul cu semintele, se sareaza si se aseaza cu gura in jos sa se scurga.

In acest timp,ceapa taiata marunt se prajeste in ulei,impreuna cu morcovul ras, se adauga orezul si,cand incepe sa se rumeneasca , se stinge cu supa de zarzavat. Se lasa sa dea 2-3 clocote, se adauga miezul rosiilor tocate si zeama (nu neaparat tot) si apoi ciupercile tocate si scurse de ulei (daca sunt cele conservate in ulei), se tine alte 5 minute, se adauga sare, patrunjelul.

Important este ca compozitia finala sa fie putin zemoasa. Se umplu rosile, se aseaza intr-o cratita si se toarna deasupra sosul facut din apa, ulei, sare, rosile curatate de pielta si tocate marunt, praf de usturoi (usturoi), tinute pe foc maxim 10 minute.Deasupra rosiilor se presara putina branza rasa.

Se dau la cuptor 15 minute la foc mic.
Daca dorim le servim cu putin patrunjel tocat deasupra. Se servesc calde dar sunt bune si reci.

Daca nu punem deasupra branza rasa, devine o mancare de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Nacreala sau sarbusca cu oua-ciorba moldoveneasca
5
Borsuri, supe, ciorbe

Nacreala sau sarbusca cu oua-ciorba moldoveneasca

Nacreala sau sarbusca cu oua-ciorba moldoveneasca
Parteneri
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor
Bucataras.RO

Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor

Imi plac tare mult cartofii noi, in special cei mici. Cel mai mult imi plac copti in coaja, cu sare. Am pregatit pentru...

Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate