Risotto Spumant cu Ciuperci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g ciuperci (funghi porcini, de preferinta)
  • 3 bucati arpagic
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 350 g orez risotto
  • 1/2 lingurita rozmarin proaspat
  • 200 ml vin spumant demisec
  • 750 ml supa de legume
  • sare
  • piper
  • nuca pisata
  • 1 lingura patrunjel proaspat
  • 100 g parmezan

Mod de preparare

Se curata ciupercile si se taie in felii medii. Cozile ciupercilor se maruntesc.

Se curata si se taie cubulete 2 bucati de arpagic si cateii de usturoi. Se calesc in 2 linguri de ulei de masline si unt. Se adauga orezul si se caleste. Se presara in tigaie rozmarinul si cozile de ciuperci maruntite si se sting cu vin spumant. Se toarna peste risotto supa de legume, amestecand incontinuu si se fierbe orezul pana scade zeama. Se condimenteaza cu sare, piper si nuca proaspat pisata.

Restul uleiului de masline se incinge intr-o tigaie, in care se prajesc ciupercile, care apoi se adauga la risotto. Arpagicul ramas se taie cubulete si se adauga la risotto impreuna cu un varf de cutit de usturoi si cu patrunjelul.

Parmezanul ras se amesteca in risotto-ul gatit.
Se serveste imediat.
Pe farfurii albe, plate. Risotto-ul poate fi pus in farfurie in forma de turnulet (folosindu-se pentru aceasta un pahar) sau in forma de inimioara (pentru cina romantica).

Se poate servi cu un pahar de Cuvee Nobiliar sec sau Angelli Rose.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Nuca
1
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
2
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
3
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Parteneri
Supa cremoasa  de rosii
Bucataras.RO

Supa cremoasa de rosii

Nu-mi plac supele crema,am pitici pe creier.....singura supa mai cremoasa pe care o mananc este cea de rosii.....iar azi am...

Supa cremoasa de rosii
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala