Risotto cu Salata/Laptuca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Salata/Laptuca

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 150 gr orez Carnaroli
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 laptuca mica
  • sare
  • supa vegetala (ceapa, morcov, telina sau radacina de patrunjel fierte in apa cu putina sare)
  • Optional:
  • 150 gr bacon

Mod de preparare

Puneti uleiul cu orezul la calit. Adaugati putina sare si coaceti orezul 12 minute adaugind mereu cite un polonic de supa cind e nevoie.

Mixati salata/laptuca cruda doar tocata marunt cu mixerul vertical sau in blender, robot, aparat de obtinut sucuri vegetale adaugind daca e nevoie 1 lingura de supa.

Varsati acest lichid (zeama de laptuca) peste orez (dupa cele 12 minute) si coaceti in continuare orezul cit este nevoie ca sa obtineti un orez al dente (alte 4 minute cca). Daca mai e nevoie, mai adaugati supa si amestecati mereu.

Lasati sa se raceasca orezul 5-10 minute inainte sa il serviti.

Optional:
Puneti feliile de bacon pe hirtie absorbenta intr-o tava sub grillul cuptorului si le coaceti pina devin crocante (5-10 minute). Serviti orezul cu felii de bacon crocante

* salata/ laptuca trebuie sa fie mica daca vreti sa obtineti un orez de o culoare mai deschisa decit cel din poza sau puteti folosi frunzele centrale nu cele externe ca mine.
In revista de unde m-am inspirat puneau si un fel de ceapa tocata la calit cu orezul, eu am preferat sa fierb ceapa in apa si supa vegetala - a dat oricum gust orezului. In plus nu era servit cu bacon, ci era la categoria retete vegetariene, cind era gata si evident cal il serveau cu " un motz" din bucatele de mozzarella, feliute pe care le-au tavalit prin ulei si apoi prin tot felul de ierburi aromatice care se lipeau de brinza tocmai pentru ca era unsuroasa. Mozzarella pusa pe orezul cald se mai inmuia si deci se amestecau gusturile... Cu bacon crocant insa este mai aproape de gusturile noastre romanesti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie