Risotto cu Salata/Laptuca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Salata/Laptuca

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 150 gr orez Carnaroli
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 laptuca mica
  • sare
  • supa vegetala (ceapa, morcov, telina sau radacina de patrunjel fierte in apa cu putina sare)
  • Optional:
  • 150 gr bacon

Mod de preparare

Puneti uleiul cu orezul la calit. Adaugati putina sare si coaceti orezul 12 minute adaugind mereu cite un polonic de supa cind e nevoie.

Mixati salata/laptuca cruda doar tocata marunt cu mixerul vertical sau in blender, robot, aparat de obtinut sucuri vegetale adaugind daca e nevoie 1 lingura de supa.

Varsati acest lichid (zeama de laptuca) peste orez (dupa cele 12 minute) si coaceti in continuare orezul cit este nevoie ca sa obtineti un orez al dente (alte 4 minute cca). Daca mai e nevoie, mai adaugati supa si amestecati mereu.

Lasati sa se raceasca orezul 5-10 minute inainte sa il serviti.

Optional:
Puneti feliile de bacon pe hirtie absorbenta intr-o tava sub grillul cuptorului si le coaceti pina devin crocante (5-10 minute). Serviti orezul cu felii de bacon crocante

* salata/ laptuca trebuie sa fie mica daca vreti sa obtineti un orez de o culoare mai deschisa decit cel din poza sau puteti folosi frunzele centrale nu cele externe ca mine.
In revista de unde m-am inspirat puneau si un fel de ceapa tocata la calit cu orezul, eu am preferat sa fierb ceapa in apa si supa vegetala - a dat oricum gust orezului. In plus nu era servit cu bacon, ci era la categoria retete vegetariene, cind era gata si evident cal il serveau cu " un motz" din bucatele de mozzarella, feliute pe care le-au tavalit prin ulei si apoi prin tot felul de ierburi aromatice care se lipeau de brinza tocmai pentru ca era unsuroasa. Mozzarella pusa pe orezul cald se mai inmuia si deci se amestecau gusturile... Cu bacon crocant insa este mai aproape de gusturile noastre romanesti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Tort Dobos
2
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
3
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Oua scotiene
5
Aperitive

Oua scotiene

Oua scotiene
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie