Risotto cu Salata/Laptuca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Salata/Laptuca

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 150 gr orez Carnaroli
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 laptuca mica
  • sare
  • supa vegetala (ceapa, morcov, telina sau radacina de patrunjel fierte in apa cu putina sare)
  • Optional:
  • 150 gr bacon

Mod de preparare

Puneti uleiul cu orezul la calit. Adaugati putina sare si coaceti orezul 12 minute adaugind mereu cite un polonic de supa cind e nevoie.

Mixati salata/laptuca cruda doar tocata marunt cu mixerul vertical sau in blender, robot, aparat de obtinut sucuri vegetale adaugind daca e nevoie 1 lingura de supa.

Varsati acest lichid (zeama de laptuca) peste orez (dupa cele 12 minute) si coaceti in continuare orezul cit este nevoie ca sa obtineti un orez al dente (alte 4 minute cca). Daca mai e nevoie, mai adaugati supa si amestecati mereu.

Lasati sa se raceasca orezul 5-10 minute inainte sa il serviti.

Optional:
Puneti feliile de bacon pe hirtie absorbenta intr-o tava sub grillul cuptorului si le coaceti pina devin crocante (5-10 minute). Serviti orezul cu felii de bacon crocante

* salata/ laptuca trebuie sa fie mica daca vreti sa obtineti un orez de o culoare mai deschisa decit cel din poza sau puteti folosi frunzele centrale nu cele externe ca mine.
In revista de unde m-am inspirat puneau si un fel de ceapa tocata la calit cu orezul, eu am preferat sa fierb ceapa in apa si supa vegetala - a dat oricum gust orezului. In plus nu era servit cu bacon, ci era la categoria retete vegetariene, cind era gata si evident cal il serveau cu " un motz" din bucatele de mozzarella, feliute pe care le-au tavalit prin ulei si apoi prin tot felul de ierburi aromatice care se lipeau de brinza tocmai pentru ca era unsuroasa. Mozzarella pusa pe orezul cald se mai inmuia si deci se amestecau gusturile... Cu bacon crocant insa este mai aproape de gusturile noastre romanesti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.