Risotto cu Dovlecel (miezul) - Reteta Economica

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Dovlecel (miezul) - Reteta Economica

Ingrediente

  • Pentru 2-3 portii:
  • 190-200 gr orez Carnaroli (pentru risotto)
  • supa vegetala (apa in care fierbe o bucata de ceapa, un morcov si o bucata de telina) - cit este nevoie
  • 1 cub de unt cit o nuca
  • miezul scobit de la 4 dovlecei mari
  • 50 gr pancetta afumata cuburi (optional)
  • 50 gr cascaval (Provola picant) taiat cuburi
  • sare

Mod de preparare

Puneti la fiert supa vegetala 10 minute in oala minune sau 20 minute in oala clasica. Raciti oala (daca ati folosit oala sub presiune), deschideti capacul si puneti din nou supa pe flacara cea mai mica a aragazului ca sa se pastreze calda in timp ce pregatiti risotto.

Separati o parte (2/3) din miezul dovleceilor (eu nu am avut dovlecei cu seminte, ci pur si simplu niste dovlecei mai mari pe care i-am scobit pentru a pregati dovlecei umpluti cu carne) il mixati in blender/ mixer vertical si o alta parte (1/3) o tocati cu cutitul nu foarte marunt.

Puneti in oala pentru risotto (una cu fundul mai gros) cubul de unt si cind e aproape topit adaugati orezul (fara sa il spalati inainte). Amestecati mereu si coaceti orezul in unt pina cind daca luati un bob in mina este foarte fierbinte. Adaugati sunculita* si toata cantitatea de dovlecel (crema si tocat) si amestecati bine. Apoi continuati adaugind cite un polonic de supa vegetala si amestecind mereu pina cind supa este evaporata si atunci mai adaugati alt polonic de supa... procedeul clasic de preparare al risotto-ului.

Cind orezul este fiert al dente trageti oala de pe foc si adaugati cuburile de brinza, amestecati bine si lasati cca 5-10 minute sa se odihneasca (fara capac) inainte de servire.

* Pancetta am adaugat-o pentru ca o aveam in frigider dar nu este obligatorie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia