Risotto cu Dovlecel (miezul) - Reteta Economica

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Dovlecel (miezul) - Reteta Economica

Ingrediente

  • Pentru 2-3 portii:
  • 190-200 gr orez Carnaroli (pentru risotto)
  • supa vegetala (apa in care fierbe o bucata de ceapa, un morcov si o bucata de telina) - cit este nevoie
  • 1 cub de unt cit o nuca
  • miezul scobit de la 4 dovlecei mari
  • 50 gr pancetta afumata cuburi (optional)
  • 50 gr cascaval (Provola picant) taiat cuburi
  • sare

Mod de preparare

Puneti la fiert supa vegetala 10 minute in oala minune sau 20 minute in oala clasica. Raciti oala (daca ati folosit oala sub presiune), deschideti capacul si puneti din nou supa pe flacara cea mai mica a aragazului ca sa se pastreze calda in timp ce pregatiti risotto.

Separati o parte (2/3) din miezul dovleceilor (eu nu am avut dovlecei cu seminte, ci pur si simplu niste dovlecei mai mari pe care i-am scobit pentru a pregati dovlecei umpluti cu carne) il mixati in blender/ mixer vertical si o alta parte (1/3) o tocati cu cutitul nu foarte marunt.

Puneti in oala pentru risotto (una cu fundul mai gros) cubul de unt si cind e aproape topit adaugati orezul (fara sa il spalati inainte). Amestecati mereu si coaceti orezul in unt pina cind daca luati un bob in mina este foarte fierbinte. Adaugati sunculita* si toata cantitatea de dovlecel (crema si tocat) si amestecati bine. Apoi continuati adaugind cite un polonic de supa vegetala si amestecind mereu pina cind supa este evaporata si atunci mai adaugati alt polonic de supa... procedeul clasic de preparare al risotto-ului.

Cind orezul este fiert al dente trageti oala de pe foc si adaugati cuburile de brinza, amestecati bine si lasati cca 5-10 minute sa se odihneasca (fara capac) inainte de servire.

* Pancetta am adaugat-o pentru ca o aveam in frigider dar nu este obligatorie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.