Risotto cu Dovlecel (miezul) - Reteta Economica

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Dovlecel (miezul) - Reteta Economica

Ingrediente

  • Pentru 2-3 portii:
  • 190-200 gr orez Carnaroli (pentru risotto)
  • supa vegetala (apa in care fierbe o bucata de ceapa, un morcov si o bucata de telina) - cit este nevoie
  • 1 cub de unt cit o nuca
  • miezul scobit de la 4 dovlecei mari
  • 50 gr pancetta afumata cuburi (optional)
  • 50 gr cascaval (Provola picant) taiat cuburi
  • sare

Mod de preparare

Puneti la fiert supa vegetala 10 minute in oala minune sau 20 minute in oala clasica. Raciti oala (daca ati folosit oala sub presiune), deschideti capacul si puneti din nou supa pe flacara cea mai mica a aragazului ca sa se pastreze calda in timp ce pregatiti risotto.

Separati o parte (2/3) din miezul dovleceilor (eu nu am avut dovlecei cu seminte, ci pur si simplu niste dovlecei mai mari pe care i-am scobit pentru a pregati dovlecei umpluti cu carne) il mixati in blender/ mixer vertical si o alta parte (1/3) o tocati cu cutitul nu foarte marunt.

Puneti in oala pentru risotto (una cu fundul mai gros) cubul de unt si cind e aproape topit adaugati orezul (fara sa il spalati inainte). Amestecati mereu si coaceti orezul in unt pina cind daca luati un bob in mina este foarte fierbinte. Adaugati sunculita* si toata cantitatea de dovlecel (crema si tocat) si amestecati bine. Apoi continuati adaugind cite un polonic de supa vegetala si amestecind mereu pina cind supa este evaporata si atunci mai adaugati alt polonic de supa... procedeul clasic de preparare al risotto-ului.

Cind orezul este fiert al dente trageti oala de pe foc si adaugati cuburile de brinza, amestecati bine si lasati cca 5-10 minute sa se odihneasca (fara capac) inainte de servire.

* Pancetta am adaugat-o pentru ca o aveam in frigider dar nu este obligatorie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Baghete umplute
Bucataras.RO

Baghete umplute

Cumpărând niște baghete lungi și proaspete și mâncând din ele, am avut senzația ca sunt necoapte și...

Baghete umplute
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti