Puneti la fiert supa vegetala 10 minute in oala minune sau 20 minute in oala clasica. Raciti oala (daca ati folosit oala sub presiune), deschideti capacul si puneti din nou supa pe flacara cea mai mica a aragazului ca sa se pastreze calda in timp ce pregatiti risotto.
Separati o parte (2/3) din miezul dovleceilor (eu nu am avut dovlecei cu seminte, ci pur si simplu niste dovlecei mai mari pe care i-am scobit pentru a pregati dovlecei umpluti cu carne) il mixati in blender/ mixer vertical si o alta parte (1/3) o tocati cu cutitul nu foarte marunt.
Puneti in oala pentru risotto (una cu fundul mai gros) cubul de unt si cind e aproape topit adaugati orezul (fara sa il spalati inainte). Amestecati mereu si coaceti orezul in unt pina cind daca luati un bob in mina este foarte fierbinte. Adaugati sunculita* si toata cantitatea de dovlecel (crema si tocat) si amestecati bine. Apoi continuati adaugind cite un polonic de supa vegetala si amestecind mereu pina cind supa este evaporata si atunci mai adaugati alt polonic de supa... procedeul clasic de preparare al risotto-ului.
Cind orezul este fiert al dente trageti oala de pe foc si adaugati cuburile de brinza, amestecati bine si lasati cca 5-10 minute sa se odihneasca (fara capac) inainte de servire.
* Pancetta am adaugat-o pentru ca o aveam in frigider dar nu este obligatorie.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii