Risotto cu Dovlecel (miezul) - Reteta Economica

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Dovlecel (miezul) - Reteta Economica

Ingrediente

  • Pentru 2-3 portii:
  • 190-200 gr orez Carnaroli (pentru risotto)
  • supa vegetala (apa in care fierbe o bucata de ceapa, un morcov si o bucata de telina) - cit este nevoie
  • 1 cub de unt cit o nuca
  • miezul scobit de la 4 dovlecei mari
  • 50 gr pancetta afumata cuburi (optional)
  • 50 gr cascaval (Provola picant) taiat cuburi
  • sare

Mod de preparare

Puneti la fiert supa vegetala 10 minute in oala minune sau 20 minute in oala clasica. Raciti oala (daca ati folosit oala sub presiune), deschideti capacul si puneti din nou supa pe flacara cea mai mica a aragazului ca sa se pastreze calda in timp ce pregatiti risotto.

Separati o parte (2/3) din miezul dovleceilor (eu nu am avut dovlecei cu seminte, ci pur si simplu niste dovlecei mai mari pe care i-am scobit pentru a pregati dovlecei umpluti cu carne) il mixati in blender/ mixer vertical si o alta parte (1/3) o tocati cu cutitul nu foarte marunt.

Puneti in oala pentru risotto (una cu fundul mai gros) cubul de unt si cind e aproape topit adaugati orezul (fara sa il spalati inainte). Amestecati mereu si coaceti orezul in unt pina cind daca luati un bob in mina este foarte fierbinte. Adaugati sunculita* si toata cantitatea de dovlecel (crema si tocat) si amestecati bine. Apoi continuati adaugind cite un polonic de supa vegetala si amestecind mereu pina cind supa este evaporata si atunci mai adaugati alt polonic de supa... procedeul clasic de preparare al risotto-ului.

Cind orezul este fiert al dente trageti oala de pe foc si adaugati cuburile de brinza, amestecati bine si lasati cca 5-10 minute sa se odihneasca (fara capac) inainte de servire.

* Pancetta am adaugat-o pentru ca o aveam in frigider dar nu este obligatorie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura