Pregatim supa vegetala punind la fiert intr-o oala cu apa un morcov, 1/4 de ceapa m 1 tija de telina si putina sare. . Ca sa fiarba mai repede puteti sa le taiati bucati mici sau s ale radeti pe razatoare si atunci cind turnati supa in risotto o treceti prin sita.
Sau pregatiti o supa cum va place voua.
Dovleacul taiat bucati il coacem in cuptor pina cind intra furculita in el, il lasam sa se raceasca si il curatam de bucatile arde (daca exista) si de coaja. Pulpa pbtinuta o mixam in blender, mixer vertical.
Punem untul in cratita pentru risotto si cind s-a topit adagam orezul, amestecam pina cind orezul devine usor sticlos si adaugam cite un polonic de supa fierbinte, amestecind mereu (sau aproape mereu).
Dupa 15 minute (timpul de coacere al acestui orez este de 17 minute cca) adaugam pulpa de dovleac. Si amestecam bine de tot. Mai adaugam supa daca este nevoie, atentie mare caci orezul tinde sa se lipeasca cind punem dovleacul. Gustam/verificam o boaba de orez sa fie al dente si stingem flacara.
Adaugam imediat brinza taiata cubulete. Amestecati foarte bine risotto cu brinza cremoasa pina cind aceasta se topeste. Lasati cratita cu risotto sa se odihneasca cel putin 5 minute, in acest timp orezul contuinua sa coaca/sa se mai umfle.
Serviti adaugind daca vreti frunze de salvie pentru ornament sau tocate si amestecate in risotto.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii