Risotto cu Dovleac Copt si Brinza Cremoasa

Complexitate
redusa
Risotto cu Dovleac Copt si Brinza Cremoasa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 160 gr orez Carnaroli (special pentru risotto)
  • 300 gr piure de dovleac copt
  • unt cit o nuca
  • supa vegetala cit este nevoie (morcov, ceapa, telina)
  • 100 gr Gorgonzola sau alta brinza cremoasa (puteti folosi la alegere alta brinza ca de exemplu Quark, Robiola, Stracchino sau Taleggio, Camembert, , Roquefort)
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pregatim supa vegetala punind la fiert intr-o oala cu apa un morcov, 1/4 de ceapa m 1 tija de telina si putina sare. . Ca sa fiarba mai repede puteti sa le taiati bucati mici sau s ale radeti pe razatoare si atunci cind turnati supa in risotto o treceti prin sita.

Sau pregatiti o supa cum va place voua.
Dovleacul taiat bucati il coacem in cuptor pina cind intra furculita in el, il lasam sa se raceasca si il curatam de bucatile arde (daca exista) si de coaja. Pulpa pbtinuta o mixam in blender, mixer vertical.

Punem untul in cratita pentru risotto si cind s-a topit adagam orezul, amestecam pina cind orezul devine usor sticlos si adaugam cite un polonic de supa fierbinte, amestecind mereu (sau aproape mereu).

Dupa 15 minute (timpul de coacere al acestui orez este de 17 minute cca) adaugam pulpa de dovleac. Si amestecam bine de tot. Mai adaugam supa daca este nevoie, atentie mare caci orezul tinde sa se lipeasca cind punem dovleacul. Gustam/verificam o boaba de orez sa fie al dente si stingem flacara.

Adaugam imediat brinza taiata cubulete. Amestecati foarte bine risotto cu brinza cremoasa pina cind aceasta se topeste. Lasati cratita cu risotto sa se odihneasca cel putin 5 minute, in acest timp orezul contuinua sa coaca/sa se mai umfle.

Serviti adaugind daca vreti frunze de salvie pentru ornament sau tocate si amestecate in risotto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
2
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Tort Tiramisu reţetă originală
5
Dulciuri

Tort Tiramisu reţetă originală

Tort Tiramisu reţetă originală
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie