Risotto cu Dovleac Copt si Brinza Cremoasa

Complexitate
redusa
Risotto cu Dovleac Copt si Brinza Cremoasa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 160 gr orez Carnaroli (special pentru risotto)
  • 300 gr piure de dovleac copt
  • unt cit o nuca
  • supa vegetala cit este nevoie (morcov, ceapa, telina)
  • 100 gr Gorgonzola sau alta brinza cremoasa (puteti folosi la alegere alta brinza ca de exemplu Quark, Robiola, Stracchino sau Taleggio, Camembert, , Roquefort)
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pregatim supa vegetala punind la fiert intr-o oala cu apa un morcov, 1/4 de ceapa m 1 tija de telina si putina sare. . Ca sa fiarba mai repede puteti sa le taiati bucati mici sau s ale radeti pe razatoare si atunci cind turnati supa in risotto o treceti prin sita.

Sau pregatiti o supa cum va place voua.
Dovleacul taiat bucati il coacem in cuptor pina cind intra furculita in el, il lasam sa se raceasca si il curatam de bucatile arde (daca exista) si de coaja. Pulpa pbtinuta o mixam in blender, mixer vertical.

Punem untul in cratita pentru risotto si cind s-a topit adagam orezul, amestecam pina cind orezul devine usor sticlos si adaugam cite un polonic de supa fierbinte, amestecind mereu (sau aproape mereu).

Dupa 15 minute (timpul de coacere al acestui orez este de 17 minute cca) adaugam pulpa de dovleac. Si amestecam bine de tot. Mai adaugam supa daca este nevoie, atentie mare caci orezul tinde sa se lipeasca cind punem dovleacul. Gustam/verificam o boaba de orez sa fie al dente si stingem flacara.

Adaugam imediat brinza taiata cubulete. Amestecati foarte bine risotto cu brinza cremoasa pina cind aceasta se topeste. Lasati cratita cu risotto sa se odihneasca cel putin 5 minute, in acest timp orezul contuinua sa coaca/sa se mai umfle.

Serviti adaugind daca vreti frunze de salvie pentru ornament sau tocate si amestecate in risotto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici