Risotto cu Ciuperci in Varianta Vegana

Complexitate
redusa
Risotto cu Ciuperci in Varianta Vegana

Ingrediente

  • 400 g orez pentru risotto (Arborio)
  • 400 ml vin alb
  • 600 g ciuperci
  • 2 buc ceapa alba
  • 3 buc ardei capia
  • 100 g+ 50 g +40 g unt de cocos
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 2 cuburi legume (22 g )
  • 1 lingurita boia iute afumata
  • Sare roz de Himalaya si piper proaspat macinat
  • dupa gust

Mod de preparare

Risotto se face dintr-un orez special, care nu se sfarama in timpul fierberii si care absoarbe mult lichid in timpul fierberii, cele mai bune soiuri pentru risotto fiind orezul Arborio si Carnaroli. Specificul acestui fel de a gati orezul consta si in modul lui de preparare: orezul se caleste in ulei sau unt (preferabil clarificat), apoi se stinge cu vin si dupa aceea se adauga treptat supa fierbinte, rezultand un orez cremos.

Punem intr-o tigaie 100 g. unt de cocos la topit apoi adaugam ceapa tocata marunt si orezul si prajim cateva minute. Stingem cu vinul alb si lasam la fiert pana se evapora vinul.

In timp ce prajim ceapa si orezul, punem la fiert 1600 ml apa (de 4 ori cat este cantitatea de orez) in care adaugam cel 2 cuburi de legume si fierbem pana la primul clocot apoi oprim fierberea.

Dupa ce s-a evaporat vinul din orez incepem si adaugam din apa fiarta, cate 4-5 polonice, asteptam ca orezul sa absoarba apa si adaugam din nou 4-5 polonice cu apa si tot asa pana se fierbe orezul. Durata de fierbere a acestui orez Arborio este de 15 minute.

In timp ce fierbem orezul, punem intr-o tigaie 50 g. Unt de cocos la topit, adauga ardeiul capia taiat rondele si il calim cateva minute apoi adaugam ciupercile taiate felii subtiri, condimentam cu boia si prajim la temperatura medie pana se evapora apa din ciuperci.

Cand am terminat de fiert orezul adaugam patrunjelul tocat, ciupercile calite, 40 g. unt de cocos (pentru face orezul mai cremos.) si asezonam cu sare si piper.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
1
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
2
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Salata de pui cu paste si porumb
Bucataras.RO

Salata de pui cu paste si porumb

Satioasa, racoroasa si gustoasa, atat pot sa spun de aceasta salata.

Salata de pui cu paste si porumb
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala