Risotto cu Ciuperci in Varianta Vegana

Complexitate
redusa
Risotto cu Ciuperci in Varianta Vegana

Ingrediente

  • 400 g orez pentru risotto (Arborio)
  • 400 ml vin alb
  • 600 g ciuperci
  • 2 buc ceapa alba
  • 3 buc ardei capia
  • 100 g+ 50 g +40 g unt de cocos
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 2 cuburi legume (22 g )
  • 1 lingurita boia iute afumata
  • Sare roz de Himalaya si piper proaspat macinat
  • dupa gust

Mod de preparare

Risotto se face dintr-un orez special, care nu se sfarama in timpul fierberii si care absoarbe mult lichid in timpul fierberii, cele mai bune soiuri pentru risotto fiind orezul Arborio si Carnaroli. Specificul acestui fel de a gati orezul consta si in modul lui de preparare: orezul se caleste in ulei sau unt (preferabil clarificat), apoi se stinge cu vin si dupa aceea se adauga treptat supa fierbinte, rezultand un orez cremos.

Punem intr-o tigaie 100 g. unt de cocos la topit apoi adaugam ceapa tocata marunt si orezul si prajim cateva minute. Stingem cu vinul alb si lasam la fiert pana se evapora vinul.

In timp ce prajim ceapa si orezul, punem la fiert 1600 ml apa (de 4 ori cat este cantitatea de orez) in care adaugam cel 2 cuburi de legume si fierbem pana la primul clocot apoi oprim fierberea.

Dupa ce s-a evaporat vinul din orez incepem si adaugam din apa fiarta, cate 4-5 polonice, asteptam ca orezul sa absoarba apa si adaugam din nou 4-5 polonice cu apa si tot asa pana se fierbe orezul. Durata de fierbere a acestui orez Arborio este de 15 minute.

In timp ce fierbem orezul, punem intr-o tigaie 50 g. Unt de cocos la topit, adauga ardeiul capia taiat rondele si il calim cateva minute apoi adaugam ciupercile taiate felii subtiri, condimentam cu boia si prajim la temperatura medie pana se evapora apa din ciuperci.

Cand am terminat de fiert orezul adaugam patrunjelul tocat, ciupercile calite, 40 g. unt de cocos (pentru face orezul mai cremos.) si asezonam cu sare si piper.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Cuib de viespi
1
Dulciuri

Cuib de viespi

Cuib de viespi
Gogosi a la Sidy
2
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Lasagne
4
Paste

Lasagne

Lasagne
Saramura de Macrou
5
Parteneri
Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta
Bucataras.RO

Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta

"Retete de suflet" Aceasta placinta este numai buna de pus la pachet, acum ca tot incepe scoala sau chiar la...

Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Culinar.RO

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta