Pregatiti mai intai o supa de legume cu putina telina, o ceapa, un morcov. Intr-o cratita incalziti un fir de ulei si incingeti bine orezul. Adaugati jumatate de lingurita de curcuma. Stingeti cu vin alb si lasati sa se evapore. Icepeti sa adaugati supa de legume si mestecati usor sa nu se prinda orezul de fundul cratitei sau de margini. Adaugati sare. Cand bobul de orez incepe sa se umfle (cam la jumatatea timpului de coacere) incepeti sa adaugati capsunile pe care le-ati pasat inainte cu un mixer orizontal.
Continuati sa adaugati supa si pireu de capsuni pana ce orezul este gata. Stingeti focul. Mai adaugati sare daca mai este nevoie. Puneti putin unt si pecorino si saltati orezul. Lasati orezul sa se odihneasca 2 minute si serviti cu o capsuna proapspata deasupra si cu putin mac, care ii va da risotto-ului si o nota de crocant.
Nota bene: Atunci cand cumparati capsuni fiti atenti sa aiba codita inca legata de fruct.
Risotto de mai sus este o interpretare a mea. Risotto cu capsuni in mod classic se face cu ceapa calita, orez, se stinge cu vin, se adauga capsunile taiate marunt si la final se adauga putin unt si parmezan.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaMa intrebam ce poate sa iasa din cartofi cu prune si a iesit ceva dulce in final. Mie mi s-au parut destul de bune...
Galuste cu pruneSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii