Risotto cu Capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Capsuni

Ingrediente

  • - 160 g orez de tip carnaroli
  • - 250 g de capsuni
  • - 100 g pecorino romano invechit cu un gust puternic, sa contrasteze cu aciditatea capsunilor si cu dulceata acestora
  • - sare
  • - ulei de masline extravirgin
  • - putina curcuma
  • - supa de legume
  • - 1/2 pahar de vin alb

Mod de preparare

Pregatiti mai intai o supa de legume cu putina telina, o ceapa, un morcov. Intr-o cratita incalziti un fir de ulei si incingeti bine orezul. Adaugati jumatate de lingurita de curcuma. Stingeti cu vin alb si lasati sa se evapore. Icepeti sa adaugati supa de legume si mestecati usor sa nu se prinda orezul de fundul cratitei sau de margini. Adaugati sare. Cand bobul de orez incepe sa se umfle (cam la jumatatea timpului de coacere) incepeti sa adaugati capsunile pe care le-ati pasat inainte cu un mixer orizontal.

Continuati sa adaugati supa si pireu de capsuni pana ce orezul este gata. Stingeti focul. Mai adaugati sare daca mai este nevoie. Puneti putin unt si pecorino si saltati orezul. Lasati orezul sa se odihneasca 2 minute si serviti cu o capsuna proapspata deasupra si cu putin mac, care ii va da risotto-ului si o nota de crocant.

Nota bene: Atunci cand cumparati capsuni fiti atenti sa aiba codita inca legata de fruct.

Risotto de mai sus este o interpretare a mea. Risotto cu capsuni in mod classic se face cu ceapa calita, orez, se stinge cu vin, se adauga capsunile taiate marunt si la final se adauga putin unt si parmezan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.