Pregatiti mai intai o supa de legume cu putina telina, o ceapa, un morcov. Intr-o cratita incalziti un fir de ulei si incingeti bine orezul. Adaugati jumatate de lingurita de curcuma. Stingeti cu vin alb si lasati sa se evapore. Icepeti sa adaugati supa de legume si mestecati usor sa nu se prinda orezul de fundul cratitei sau de margini. Adaugati sare. Cand bobul de orez incepe sa se umfle (cam la jumatatea timpului de coacere) incepeti sa adaugati capsunile pe care le-ati pasat inainte cu un mixer orizontal.
Continuati sa adaugati supa si pireu de capsuni pana ce orezul este gata. Stingeti focul. Mai adaugati sare daca mai este nevoie. Puneti putin unt si pecorino si saltati orezul. Lasati orezul sa se odihneasca 2 minute si serviti cu o capsuna proapspata deasupra si cu putin mac, care ii va da risotto-ului si o nota de crocant.
Nota bene: Atunci cand cumparati capsuni fiti atenti sa aiba codita inca legata de fruct.
Risotto de mai sus este o interpretare a mea. Risotto cu capsuni in mod classic se face cu ceapa calita, orez, se stinge cu vin, se adauga capsunile taiate marunt si la final se adauga putin unt si parmezan.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorJeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...
Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii