Pregatiti mai intai o supa de legume cu putina telina, o ceapa, un morcov. Intr-o cratita incalziti un fir de ulei si incingeti bine orezul. Adaugati jumatate de lingurita de curcuma. Stingeti cu vin alb si lasati sa se evapore. Icepeti sa adaugati supa de legume si mestecati usor sa nu se prinda orezul de fundul cratitei sau de margini. Adaugati sare. Cand bobul de orez incepe sa se umfle (cam la jumatatea timpului de coacere) incepeti sa adaugati capsunile pe care le-ati pasat inainte cu un mixer orizontal.
Continuati sa adaugati supa si pireu de capsuni pana ce orezul este gata. Stingeti focul. Mai adaugati sare daca mai este nevoie. Puneti putin unt si pecorino si saltati orezul. Lasati orezul sa se odihneasca 2 minute si serviti cu o capsuna proapspata deasupra si cu putin mac, care ii va da risotto-ului si o nota de crocant.
Nota bene: Atunci cand cumparati capsuni fiti atenti sa aiba codita inca legata de fruct.
Risotto de mai sus este o interpretare a mea. Risotto cu capsuni in mod classic se face cu ceapa calita, orez, se stinge cu vin, se adauga capsunile taiate marunt si la final se adauga putin unt si parmezan.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii