Quinoa cu Dovlecel si Morcovi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Quinoa cu Dovlecel si Morcovi

Ingrediente

  • Supa de legume:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 2 lingurite boia de ardei dulce (eu n-am pus)
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita coriandru uscat maruntit
  • 1/2 lingurita cumin (eu n-am pus)
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita ghimbir maruntit
  • 1/2 lingurita ardei iuti maruntiti (eu am pus seminte de ardei iute macinate)
  • 1 cana apa
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 cani dovlecel taiat cubulete cu latura de 2,5 cm (1 dovlecel, am uitat sa-l cantaresc)
  • 2 cani morcovi taiat cubulete cu latura de 2 cm (3 morcovi medii - din nou, am uitat sa-i cantaresc)
  • Quinoa:
  • 1 cana quinoa (180 g)
  • 1 lingura unt (30 g)
  • 1/2 cana ceapa tocata (50 g)
  • 1/4 cana morcov tocat marunt (50 g)
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2 cani apa (ar trebui mai putina – o cana si 2 sferturi)
  • 1/2 cana coriandru proaspat tocat (eu am pus mai putin, pentru ca era foarte pregnant coriandrul meu)
  • 2 lingurite de menta tocata

Mod de preparare

Supa de legume:
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mai inalta. Se adauga ceapa si se soteaza pana se inmoaie (aproximativ 5 minute). Se pune si usturoiul si se mai lasa pe foc 1 minut.

Condimentele uscate – boiaua de ardei, sarea, piperul, coriandrul macinat, cuminul turmericul, ghimbirul, ardeii iuti se adauga peste ceapa calita.

Se toarna o cana cu apa, apoi se pune pasta de tomate si se aduce la punctual de fierbere. Se adauga dovleceii si morcovii. Se acopera si se lasa sa fiarba la temperatura mica pana cand legumele se inmoaie (aproximativ 20 de minute). Se asezoneaza cu sare si piper.

Quinoa:
Se clateste bine quinoa si se scurge.

Intr-un vas mai marisor se topeste untul, se adauga ceapa si morcovul. Se acopera vasul si se lasa la foc mic pana cand se inmoaie putin legumele (cam 10 minute). Se adauga usturoiul, sarea si turmericul si se mai soteaza 1 minut. Se pune quinoa, se amesteca 1 minut. Se adauga 2 cani de apa (cum spuneam, care ca se poate si mai putin).

Se aduce la punctul de fierbere si se acopera vasul. Se da focul la mic si se fierbe quinoa pana cand lichidul e absorbit si quinoa e moale.

Ansamblare:
Supa pregatita anterior se reincalzeste (daca e cazul) si se amesteca cu jumatate din cantitatea de coriandru si jumatate din cantitatea de menta. Eu am citit prost reteta initial si am amestecat verdeata cu quinoa. :)

Se pune quinoa intr-o farfurie, facand un lacas in mijloc (nu prea se vede in poza mea ca nu am lumina naturala in bucatarie), dar se poate deduce:).

Apoi, se pune niste supa de legume in acel lacas si se presara pe deasupra restul de coriandru si de menta.

Se serveste calda.
E o mancare destul de picante, deci daca nu va place asa, se ajusteaza cantitatea de piper si de ardei iuti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici