Quinoa cu Dovlecel si Morcovi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Quinoa cu Dovlecel si Morcovi

Ingrediente

  • Supa de legume:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 2 lingurite boia de ardei dulce (eu n-am pus)
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita coriandru uscat maruntit
  • 1/2 lingurita cumin (eu n-am pus)
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita ghimbir maruntit
  • 1/2 lingurita ardei iuti maruntiti (eu am pus seminte de ardei iute macinate)
  • 1 cana apa
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 cani dovlecel taiat cubulete cu latura de 2,5 cm (1 dovlecel, am uitat sa-l cantaresc)
  • 2 cani morcovi taiat cubulete cu latura de 2 cm (3 morcovi medii - din nou, am uitat sa-i cantaresc)
  • Quinoa:
  • 1 cana quinoa (180 g)
  • 1 lingura unt (30 g)
  • 1/2 cana ceapa tocata (50 g)
  • 1/4 cana morcov tocat marunt (50 g)
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2 cani apa (ar trebui mai putina – o cana si 2 sferturi)
  • 1/2 cana coriandru proaspat tocat (eu am pus mai putin, pentru ca era foarte pregnant coriandrul meu)
  • 2 lingurite de menta tocata

Mod de preparare

Supa de legume:
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mai inalta. Se adauga ceapa si se soteaza pana se inmoaie (aproximativ 5 minute). Se pune si usturoiul si se mai lasa pe foc 1 minut.

Condimentele uscate – boiaua de ardei, sarea, piperul, coriandrul macinat, cuminul turmericul, ghimbirul, ardeii iuti se adauga peste ceapa calita.

Se toarna o cana cu apa, apoi se pune pasta de tomate si se aduce la punctual de fierbere. Se adauga dovleceii si morcovii. Se acopera si se lasa sa fiarba la temperatura mica pana cand legumele se inmoaie (aproximativ 20 de minute). Se asezoneaza cu sare si piper.

Quinoa:
Se clateste bine quinoa si se scurge.

Intr-un vas mai marisor se topeste untul, se adauga ceapa si morcovul. Se acopera vasul si se lasa la foc mic pana cand se inmoaie putin legumele (cam 10 minute). Se adauga usturoiul, sarea si turmericul si se mai soteaza 1 minut. Se pune quinoa, se amesteca 1 minut. Se adauga 2 cani de apa (cum spuneam, care ca se poate si mai putin).

Se aduce la punctul de fierbere si se acopera vasul. Se da focul la mic si se fierbe quinoa pana cand lichidul e absorbit si quinoa e moale.

Ansamblare:
Supa pregatita anterior se reincalzeste (daca e cazul) si se amesteca cu jumatate din cantitatea de coriandru si jumatate din cantitatea de menta. Eu am citit prost reteta initial si am amestecat verdeata cu quinoa. :)

Se pune quinoa intr-o farfurie, facand un lacas in mijloc (nu prea se vede in poza mea ca nu am lumina naturala in bucatarie), dar se poate deduce:).

Apoi, se pune niste supa de legume in acel lacas si se presara pe deasupra restul de coriandru si de menta.

Se serveste calda.
E o mancare destul de picante, deci daca nu va place asa, se ajusteaza cantitatea de piper si de ardei iuti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.