Praz cu Masline (de Post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Praz cu Masline (de Post)

Ingrediente

  • -8 fire de praz (doar partea alba)
  • -8 linguri cu ulei pentru prajit
  • -2 linguri suc de rosii
  • -100 gr masline (nesarate sau desarate)
  • -1 pahar de vin alb sec
  • -1 lingura sos caramel
  • -sare

Mod de preparare

Prazul este o leguma hipoglicemica, diuretica si emolienta, are un gust asemanator cu al cepei dar mai delicat si este considerat protagonistul renasterii.

Curatam prazul de prima foaie si il taiem in bucati de 1 cm.
Intr-o tigaie (cu capac) punem uleiul si cand s-a infierbantat adaugam prazul, acoperim cu capac si lasam la foc mic sa se inmoaie bine, amestecand din cand in cand.

Intr-un ibric punem 200-300 ml apa la incalzit.
Cand prazul s-a rumenit frumos adaugam apa cat sa il cuprinda si lasam sa fiarba asa cam 10 minute, acoperit.

Cand este bine patruns adaugam sucul de rosii, maslinele, vinul si sosul de caramel, si amestecam cat sa se intrepatrunda toate ingredientele. Lasam sa fiarba inca 5 minute sau pana scade sosul la consistenta dorita dar nu prea mult (sosul este delicios).

Va doresc sa aveti pofta!
Pe curand!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie