Praz cu Bacon si Besamel la Cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Praz cu Bacon si Besamel la Cuptor

Ingrediente

  • 4-5 fire de praz
  • 250 gr (dar mergea chiar 400-500gr)
  • felii de bacon afumat
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 1 lingura cu virf de faina de orez (merge si amidon de porumb, faina alba, amidon de cartofi)
  • parmezan ras (eu am pus Grana Padano, merge si alt fel de cascaval)

Mod de preparare

Curatam si taiem in bucati potrivite prazul. Punem bucatile la fiert la aburi (citeva minute in oala sub presiune, cca 5 minute) sau cit este nevoie in oala normala (pina cind intra furculita in praz) . Putem insa sa fierbem clasic in apa cu sare prazul.

Rezultatul este acelasi. In ambele cazuri lasati prazul sa se raceasca intr-o strecuratoare, daca l-ti fiert in apa o sa il lasti la scurs un timp mai indelungat, trebuie sa iasa apa din el altfel va inmuia beshamelul, lasa apa in tava la cuptor.

Preparam beshamelul: punem in cratita untul cu faina, amnestecam pina se topeste untul si se amesteca cu faina, varsam laptele si amestecam cu telul ca sa nu aiba cocoloase, apoi continuam sa amestecam pe foc mic cu o lingura de lemn pina cind sosul se ingroase bine de tot.


Invelim fiecare bucata de praz in bacon taiat foarte subtire si asezam bucatile in tava in care am pus deja citeva linguri de beshamel. Varsam sosul beshamel peste rulourile de praz si bacon si radem parmezan/grana/cascaval deasupra.

Introducem tava in cuptorul deja incalzit la 180°c si lasam cit este nevoie pina se gratineaza la suprafata. Lasam sa se raceasca cca 10 minute inainte de a servi.
nota 1: eu nu am pus sare in sosul beshamel pentru ca si baconul si parmezanul (grana in cazul meu) sunt destul de sarate.

nota 2: cine vrea poate sa adauge in plus 100 gr de cascaval sau parmezan ras in sosul beshamel, va obtine sosul Mornay, foarte bun mai ales in combinatie cu legume la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.