Praz cu Bacon si Besamel la Cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Praz cu Bacon si Besamel la Cuptor

Ingrediente

  • 4-5 fire de praz
  • 250 gr (dar mergea chiar 400-500gr)
  • felii de bacon afumat
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 1 lingura cu virf de faina de orez (merge si amidon de porumb, faina alba, amidon de cartofi)
  • parmezan ras (eu am pus Grana Padano, merge si alt fel de cascaval)

Mod de preparare

Curatam si taiem in bucati potrivite prazul. Punem bucatile la fiert la aburi (citeva minute in oala sub presiune, cca 5 minute) sau cit este nevoie in oala normala (pina cind intra furculita in praz) . Putem insa sa fierbem clasic in apa cu sare prazul.

Rezultatul este acelasi. In ambele cazuri lasati prazul sa se raceasca intr-o strecuratoare, daca l-ti fiert in apa o sa il lasti la scurs un timp mai indelungat, trebuie sa iasa apa din el altfel va inmuia beshamelul, lasa apa in tava la cuptor.

Preparam beshamelul: punem in cratita untul cu faina, amnestecam pina se topeste untul si se amesteca cu faina, varsam laptele si amestecam cu telul ca sa nu aiba cocoloase, apoi continuam sa amestecam pe foc mic cu o lingura de lemn pina cind sosul se ingroase bine de tot.


Invelim fiecare bucata de praz in bacon taiat foarte subtire si asezam bucatile in tava in care am pus deja citeva linguri de beshamel. Varsam sosul beshamel peste rulourile de praz si bacon si radem parmezan/grana/cascaval deasupra.

Introducem tava in cuptorul deja incalzit la 180°c si lasam cit este nevoie pina se gratineaza la suprafata. Lasam sa se raceasca cca 10 minute inainte de a servi.
nota 1: eu nu am pus sare in sosul beshamel pentru ca si baconul si parmezanul (grana in cazul meu) sunt destul de sarate.

nota 2: cine vrea poate sa adauge in plus 100 gr de cascaval sau parmezan ras in sosul beshamel, va obtine sosul Mornay, foarte bun mai ales in combinatie cu legume la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti