Platou aperitiv cu vinete, dovlecei si ciuperci

Portii
4
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Platou aperitiv cu vinete, dovlecei si ciuperci

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 +1/2 vanata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 gogosar
  • 16 ciuperci
  • 200 gr branza topita
  • 1 lingura pasta de rosii/bulion
  • masline
  • rosii
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare

Feliem foarte subtire (lucru care mie nu prea mi-a reusit) vanata si dovlecelul.

Dam morcovul prin razatoare. Tocam marunt ceapa si jumatatea de vanata.

Incingem grilul si frigem feliile de vanata si dovlecel pana capata acele dungi maronii, de la gratar. Daca nu aveti grill, merge si o tigaie normala, dar nu vor mai fi la fel de aspectuoase.

Le presaram cu sare si le lasam sa se raceasca.

Curatam ciupercile si punem palariile pe grill, le presaram cu sare si le lasam sa se coaca putin. Cand se inmoaie sunt gata. Le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim umplutura pentru vinete. Incingem o lingura de ulei si adaugam morcovul, ceapa, vanata si piciorusele de la ciuperci, toate tocate marunt (cu exceptia morcovului pe care-l dam prin razatoare). Cand devin sticloase, adaugam pasta de rosii si vreo 50 ml apa, condimentam cu sare si piper si lasam la foc mic pana scade tot lichidul.

Cu o lingurita, punem din acest amestec pe fiecare felie de vanata si rulam, apoi le asezam pe platou.

Taiem marunt gogosarul si-l adaugam peste branza (din greseala, in loc e branza de burduf-preferata alor mei, am inhatat din raft branza topita pentru feliat) . Adaugam usturoiul pisat. Condimentam cu sare si piper si amestecam.

Umplem 10 ciuperci cu acest amestec.
Cu o lingurita punem si pe feliile de dovlecel si le rulam.

Cateva ciuperci le-am lasat simple, pentru mofturosi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa