Se face un aluat din faina ,ulei si apa minerala,se amesteca separat margarina cu cele doua linguri de faina pana se obtine o compozitie cremoasa.Se pudreaza planseta cu faina si se intinde aluatul intr-o singura foaie(nu prea mare).
Pe foaie intindem uniform compozitia cremoasa,rulam si dam la rece cca 30 min.
Ciupercile si mazarea se innabusa in 2 linguri de ulei la foc mic,adaugand si putina apa. Dupa ce se raceste se amesteca cu sosul iar condimentele,sarea si piperul se pun dupa gust.
Impartim aluatul in doua parti egale si facem doua foi. Tava se pregateste cu hartie pentru copt si se aseaza prima foaie apoi umplutura peste care asezam cea de-a doua foaie. Ungem placinta cu ulei si putem presara susan sau mac.
Se coace in cuptorul incalzit , la foc mic timp de 45 min.
Se poate folosi ca umplutura si: branza, carne tocata, sau mere rase.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii