Se face un aluat din faina ,ulei si apa minerala,se amesteca separat margarina cu cele doua linguri de faina pana se obtine o compozitie cremoasa.Se pudreaza planseta cu faina si se intinde aluatul intr-o singura foaie(nu prea mare).
Pe foaie intindem uniform compozitia cremoasa,rulam si dam la rece cca 30 min.
Ciupercile si mazarea se innabusa in 2 linguri de ulei la foc mic,adaugand si putina apa. Dupa ce se raceste se amesteca cu sosul iar condimentele,sarea si piperul se pun dupa gust.
Impartim aluatul in doua parti egale si facem doua foi. Tava se pregateste cu hartie pentru copt si se aseaza prima foaie apoi umplutura peste care asezam cea de-a doua foaie. Ungem placinta cu ulei si putem presara susan sau mac.
Se coace in cuptorul incalzit , la foc mic timp de 45 min.
Se poate folosi ca umplutura si: branza, carne tocata, sau mere rase.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii