Placinta cu ciuperci si mazare

Complexitate
redusa
Placinta cu ciuperci si mazare

Ingrediente

  • Aluat:
  • 15 linguri faina
  • 15 linguri apa minerala
  • 7 linguri ulei
  • 50 g margarina+ 2 linguri faina
  • Umplutura:
  • 200g ciuperci(eu am folosit din cutie)
  • 150g mazare
  • 2 linguri de ulei
  • sare , piper, rozmarin,
  • maghiran
  • si un sos facut din:
  • 50ml ulei
  • 50 g faina sau amidon
  • 450 ml apa sau supa de legume

Mod de preparare

Se face un aluat din faina ,ulei si apa minerala,se amesteca separat margarina cu cele doua linguri de faina pana se obtine o compozitie cremoasa.Se pudreaza planseta cu faina si se intinde aluatul intr-o singura foaie(nu prea mare).

Pe foaie intindem uniform compozitia cremoasa,rulam si dam la rece cca 30 min.

Ciupercile si mazarea se innabusa in 2 linguri de ulei la foc mic,adaugand si putina apa. Dupa ce se raceste se amesteca cu sosul iar condimentele,sarea si piperul se pun dupa gust.

Impartim aluatul in doua parti egale si facem doua foi. Tava se pregateste cu hartie pentru copt si se aseaza prima foaie apoi umplutura peste care asezam cea de-a doua foaie. Ungem placinta cu ulei si putem presara susan sau mac.

Se coace in cuptorul incalzit , la foc mic timp de 45 min.

Se poate folosi ca umplutura si: branza, carne tocata, sau mere rase.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca