Placinta Ciobanului (Shepherd's Pie)

Complexitate
redusa
Placinta Ciobanului (Shepherd's Pie)

Ingrediente

  • 8 cartofi mari sau 10 mijlocii
  • 2 linguri de margarina (eu am folosit ulei de coconut)
  • 125 ml lapte de orez (am pus lapte de coconut)
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei de masline (tot ulei de coconut am folosit)
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 catei de usturoi (am pus 5)
  • 2oo gr ciuperci cremini
  • 200 gr supa de linte groasa (lichid foarte putin)
  • 2 linguri de vin alb (optional)
  • 1 lingura de sos de soia
  • 2 lingurite de arome care va plac (am pus cimbru si busuioc)
  • 3 linguri de faina (sau amidon alimentar)
  • 300 gr spanac crud
  • pesmet (am folosit panko)

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie cuburele, cartofii. Se pun la fiert in apa cu sare. In timpul fierberii lor se pregateste restul. Se curata si se taie ceapa, ciupercile si usturoiul. Se pune uleiul in vas si se prajeste ceapa in el.

Cand este sticloasa se adauga ciuperciloe curatate si feliate, se mai prajesc impreuna pana lasa apa si apoi se evapora, se adauga apoi vinul (daca folositi) si se lasa pe foc pana se evapora dupa care se adauga supa de linte scursa de lichid dar nu de tot (trebuie sa mai aveti putin lichid in ea).

Se ia de pe foc, se adauga usturoiul pisat si frunzele crude de spanac. Se amesteca sa se uniformizeze. Intr-un vas separat se pune faina si se amesteca cu lichid din supa apoi se toarna peste amestecul de ciuperci si linte si se ai da un clocot pana se ingroasa. Se drege de sare si piper.

Se adauga frunzele de spanac si se amesteca din nou, trebuie sa aveti un amestec destul de grosut, un amestec care sa nu curga dar care sa fie totusi destul de moale.

Se ia o tava mica sau o forma de sticla, rotunda si rezistenta la cuptor, se unge cu ulei si se presara pesmet pe fundul ei si pe margini. Stratul de pesmet de pe fundul tavi trebuie sa fie ceva mai grosut, circa 1/2 cm.
Se aseaza apoi peste pesmet amestecul de linte si ciuperci.

Se scurg cartofii se preseaza, se amesteca cu margarina (in cazul meu cu uleiul de coconut) si se adauga laptele pe care il folositi, atat cat sa obtineti un pireu mai grosut care se pune in tava peste ciuperci si linte. Se da la cuptor pana cartofii au prins o crusta aramie.

Se scoate din cuptor, se lasa la racit dupa care se feliaza si se serveste simplu sau cu o salata langa el.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Bucataras.RO

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

Învață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine...

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti