Placinta Ciobanului (Shepherd's Pie)

Complexitate
redusa
Placinta Ciobanului (Shepherd's Pie)

Ingrediente

  • 8 cartofi mari sau 10 mijlocii
  • 2 linguri de margarina (eu am folosit ulei de coconut)
  • 125 ml lapte de orez (am pus lapte de coconut)
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei de masline (tot ulei de coconut am folosit)
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 catei de usturoi (am pus 5)
  • 2oo gr ciuperci cremini
  • 200 gr supa de linte groasa (lichid foarte putin)
  • 2 linguri de vin alb (optional)
  • 1 lingura de sos de soia
  • 2 lingurite de arome care va plac (am pus cimbru si busuioc)
  • 3 linguri de faina (sau amidon alimentar)
  • 300 gr spanac crud
  • pesmet (am folosit panko)

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie cuburele, cartofii. Se pun la fiert in apa cu sare. In timpul fierberii lor se pregateste restul. Se curata si se taie ceapa, ciupercile si usturoiul. Se pune uleiul in vas si se prajeste ceapa in el.

Cand este sticloasa se adauga ciuperciloe curatate si feliate, se mai prajesc impreuna pana lasa apa si apoi se evapora, se adauga apoi vinul (daca folositi) si se lasa pe foc pana se evapora dupa care se adauga supa de linte scursa de lichid dar nu de tot (trebuie sa mai aveti putin lichid in ea).

Se ia de pe foc, se adauga usturoiul pisat si frunzele crude de spanac. Se amesteca sa se uniformizeze. Intr-un vas separat se pune faina si se amesteca cu lichid din supa apoi se toarna peste amestecul de ciuperci si linte si se ai da un clocot pana se ingroasa. Se drege de sare si piper.

Se adauga frunzele de spanac si se amesteca din nou, trebuie sa aveti un amestec destul de grosut, un amestec care sa nu curga dar care sa fie totusi destul de moale.

Se ia o tava mica sau o forma de sticla, rotunda si rezistenta la cuptor, se unge cu ulei si se presara pesmet pe fundul ei si pe margini. Stratul de pesmet de pe fundul tavi trebuie sa fie ceva mai grosut, circa 1/2 cm.
Se aseaza apoi peste pesmet amestecul de linte si ciuperci.

Se scurg cartofii se preseaza, se amesteca cu margarina (in cazul meu cu uleiul de coconut) si se adauga laptele pe care il folositi, atat cat sa obtineti un pireu mai grosut care se pune in tava peste ciuperci si linte. Se da la cuptor pana cartofii au prins o crusta aramie.

Se scoate din cuptor, se lasa la racit dupa care se feliaza si se serveste simplu sau cu o salata langa el.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Prepelite in foi de vita
Bucataras.RO

Prepelite in foi de vita

O rețetă simplă, dar totuși deosebită. Prepelițele sunt tare gustoase și mai ales sănătoase. Facem abstracție de...

Prepelite in foi de vita
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola