Fasolea curatata de impuritati si spalata trebuie sa stea la inmuiat 12 ore. Aruncam apa in care am tinut-o, clatim si punem la fiert, cand da in clocot schimbam apa. Procedam la fel de trei ori. In penultima apa, fasolea sta cel mai mult la fiert. Cand e bine patrunsa, o punem la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa, taiata pestisori, se caleste inulei pana se-nmoaie, apoi se adauga ardeii taiati fasii, iar dupa cateva minute, morcovul taiat rondele subtiri. turnam putina apa si lasam la fiert pana cand legumele sunt bine patrunse.
Adaugam usturoiul taiat feliute, cimbrul, boiaua, foile de dafin, rosiile si pasta de tomate, amestecam usor, completam cu apa si lasam la fiert.
Cand sosul e gata, punem fasolea fiarta peste el si mai lasam cateva minute pe foc, eventual dam si la cuptor 15 minute.
Potrivim de sare, piper si presaram patrunjelul tocat marunt.
Spaghetti carbonara este un fel de mancare italian clasic, constand in paste lungi, de obicei spaghetti, acoperite cu un sos...
Spaghetti carbonara - reteta delicioasaFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii