Fasolea curatata de impuritati si spalata trebuie sa stea la inmuiat 12 ore. Aruncam apa in care am tinut-o, clatim si punem la fiert, cand da in clocot schimbam apa. Procedam la fel de trei ori. In penultima apa, fasolea sta cel mai mult la fiert. Cand e bine patrunsa, o punem la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa, taiata pestisori, se caleste inulei pana se-nmoaie, apoi se adauga ardeii taiati fasii, iar dupa cateva minute, morcovul taiat rondele subtiri. turnam putina apa si lasam la fiert pana cand legumele sunt bine patrunse.
Adaugam usturoiul taiat feliute, cimbrul, boiaua, foile de dafin, rosiile si pasta de tomate, amestecam usor, completam cu apa si lasam la fiert.
Cand sosul e gata, punem fasolea fiarta peste el si mai lasam cateva minute pe foc, eventual dam si la cuptor 15 minute.
Potrivim de sare, piper si presaram patrunjelul tocat marunt.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate...de casa desigur! Va invit cu drag la o placinta calda imbietoare, delicioasa, cu aluat preparat acasa rapid! Am...
Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietajCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii