Pizza (Straturi) de Cartofi si Sunca

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Pizza (Straturi) de Cartofi si Sunca

Ingrediente

  • 3-4 persoane
  • 500 gr de cartofi curatati de coaja
  • 150 gr sunca (prosciutto cotto, prosciutto crudo, sunca de Praga, bacon sau pancetta)
  • 150 gr cascaval
  • beshamel (250 ml lapte, 25 gr unt, 25 gr faina, 1 lingura cu virf de parmezan ras)
  • unt sau ulei
  • o tava 2218 cm / 97 inch la americance

Mod de preparare

- pregatim sosul beshamel usor lichid; punem in cratita untul sa se topeasca pe foc mic, adaugam faina cind untul este lichid si amestecat cu lingura de lemn, cind faina s-a incorporat cu untul varsam laptele si continuam sa amestecam pina cind incepe sa se ingroase sosul

- taiem cartofii cu mandolina sau cu aparatul de feliat cit mai subtiri posibil, sa fie transparenti
- punem in tava citeva linguri cu sos beshamel apoi un strat de cartofi (1/3 din cantitatea totala), peste care punem jumatate din sunca taiata felii foarte subtiri, jumatate din cantitatea de brinza /cascaval si sos beshamel;

-un alt strat de cartofi peste care urmeaza sunca, cascaval si sos si termianm cu ultimul strat de cartofi acoperit cu putin sos si un fir de ulei sau citeva cubulete mici de tot de unt

-acoperit tava cu folei sau cu hirtie de copt si o punem in cuptorul incalzit la 180-200 °c, dupa 40-50 minute verificam si daca cartofii sunt copti putem ridica folia si rschimbam temperatura la 220 -240 °c lasam in cuptor pina cind se formeaa putina crusta.

Lasam sa se raceasca minim 10 minute inainte sa o taiem si sa o servim.


* din aceasta cantitate ies 4 portii medii (cit cea din poza) sau 3 mai mari
** puteti folosi orice fel de cascaval, svaiter
*** sau alt cascaval ras

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa