Pizza (Straturi) de Cartofi si Sunca

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Pizza (Straturi) de Cartofi si Sunca

Ingrediente

  • 3-4 persoane
  • 500 gr de cartofi curatati de coaja
  • 150 gr sunca (prosciutto cotto, prosciutto crudo, sunca de Praga, bacon sau pancetta)
  • 150 gr cascaval
  • beshamel (250 ml lapte, 25 gr unt, 25 gr faina, 1 lingura cu virf de parmezan ras)
  • unt sau ulei
  • o tava 2218 cm / 97 inch la americance

Mod de preparare

- pregatim sosul beshamel usor lichid; punem in cratita untul sa se topeasca pe foc mic, adaugam faina cind untul este lichid si amestecat cu lingura de lemn, cind faina s-a incorporat cu untul varsam laptele si continuam sa amestecam pina cind incepe sa se ingroase sosul

- taiem cartofii cu mandolina sau cu aparatul de feliat cit mai subtiri posibil, sa fie transparenti
- punem in tava citeva linguri cu sos beshamel apoi un strat de cartofi (1/3 din cantitatea totala), peste care punem jumatate din sunca taiata felii foarte subtiri, jumatate din cantitatea de brinza /cascaval si sos beshamel;

-un alt strat de cartofi peste care urmeaza sunca, cascaval si sos si termianm cu ultimul strat de cartofi acoperit cu putin sos si un fir de ulei sau citeva cubulete mici de tot de unt

-acoperit tava cu folei sau cu hirtie de copt si o punem in cuptorul incalzit la 180-200 °c, dupa 40-50 minute verificam si daca cartofii sunt copti putem ridica folia si rschimbam temperatura la 220 -240 °c lasam in cuptor pina cind se formeaa putina crusta.

Lasam sa se raceasca minim 10 minute inainte sa o taiem si sa o servim.


* din aceasta cantitate ies 4 portii medii (cit cea din poza) sau 3 mai mari
** puteti folosi orice fel de cascaval, svaiter
*** sau alt cascaval ras

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Cartofi dulci la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti