Tumna cand se lasa de post, mie imi vine sa ma slobod in bucatarie - si nu sunt chitita pe post, eu nu le am cu regulile astea impuse de religii; daca am ceva, este credinta si nu apanajele ei cum sunt religiile, popii si bisericile lor.
Totusi, incep decent cu scoborarea in bucatarie din respect pentru cei care tin postul din motive profunde.
Iote o 'pizza' miiiica si simpatica:
cateva ciuperci portobello (sau champignons mari, deschise, 'coapte'...) sos marinara simplu, cel de baza si nu cel pescaresc (adica fara fructe de mare ci doar rosii, busuioc si oregano), branza tofu marinata, masline rasfatate (maturate in ulei de masline cu felii de lamaie, crengute de rozmarin) si cateva rosii proaspete.
Dati frumusel o pensula de ulei, in si pe ciuperci (uleiul in care a stat branza la marinat - daca ati uitat de tofu marinat, sa va fie de ... http: //www. Reteteculinare. Ro/carte_de_bucate/conserve_muraturi/branzeturi-conservate-5141/), sarati putintel (nu multa sare ca se inmoaie ciuperca la copt!) umpleti-le pe rand cu cateva bucati de branza, un strat de sos, rondele de masline, fasioare de busuioc proaspat, alte bucati de branza si puneti-le la cuptor intr-o tava cu hartie pergament.
Coaceti dar nu mult, sa zic vreo 10 minute - branza tofu nu se topeste si nu curge ca alte branzuri minunate, dar eu mi-am spus ca o juma de site se pune pe postit! Asa ca am zis sa pun la bataie branza tofu pe care eu trebuie s-o am in casa mereu, avand si prieteni vegetarieni.
Celor care se tem de tofu (sunt printre cei care se ferea de asta branza) tre sa le spun ca tofu marinat asa cum il marinez eu este bun de bun! Am auzit si ca urmare am si gustat, tofu marinat din comert. Nici nu se compara cu ceea ce scot eu din borcan! Iar uleiul in care a stat este bun la orice salata de iarna, vara, primavara si toamna.
That's all, folks!
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii