Pizza Portobello

Complexitate
redusa
Pizza Portobello

Ingrediente

  • Ciuperci Portobello sau champignon
  • Branza tofu
  • Sos marinara
  • Masline
  • Busuioc
  • oregano
  • Ulei aromat
  • Sare

Mod de preparare

Tumna cand se lasa de post, mie imi vine sa ma slobod in bucatarie - si nu sunt chitita pe post, eu nu le am cu regulile astea impuse de religii; daca am ceva, este credinta si nu apanajele ei cum sunt religiile, popii si bisericile lor.
Totusi, incep decent cu scoborarea in bucatarie din respect pentru cei care tin postul din motive profunde.

Iote o 'pizza' miiiica si simpatica:

cateva ciuperci portobello (sau champignons mari, deschise, 'coapte'...) sos marinara simplu, cel de baza si nu cel pescaresc (adica fara fructe de mare ci doar rosii, busuioc si oregano), branza tofu marinata, masline rasfatate (maturate in ulei de masline cu felii de lamaie, crengute de rozmarin) si cateva rosii proaspete.

Dati frumusel o pensula de ulei, in si pe ciuperci (uleiul in care a stat branza la marinat - daca ati uitat de tofu marinat, sa va fie de ... http: //www. Reteteculinare. Ro/carte_de_bucate/conserve_muraturi/branzeturi-conservate-5141/), sarati putintel (nu multa sare ca se inmoaie ciuperca la copt!) umpleti-le pe rand cu cateva bucati de branza, un strat de sos, rondele de masline, fasioare de busuioc proaspat, alte bucati de branza si puneti-le la cuptor intr-o tava cu hartie pergament.

Coaceti dar nu mult, sa zic vreo 10 minute - branza tofu nu se topeste si nu curge ca alte branzuri minunate, dar eu mi-am spus ca o juma de site se pune pe postit! Asa ca am zis sa pun la bataie branza tofu pe care eu trebuie s-o am in casa mereu, avand si prieteni vegetarieni.

Celor care se tem de tofu (sunt printre cei care se ferea de asta branza) tre sa le spun ca tofu marinat asa cum il marinez eu este bun de bun! Am auzit si ca urmare am si gustat, tofu marinat din comert. Nici nu se compara cu ceea ce scot eu din borcan! Iar uleiul in care a stat este bun la orice salata de iarna, vara, primavara si toamna.

That's all, folks!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie