Pilaf Simplu din Hrisca cu Ciuperci

Complexitate
redusa
Pilaf Simplu din Hrisca cu Ciuperci

Ingrediente

  • -1 pahar hrisca (capacitate pahar 300 ml)
  • -1 kg ciuperci proaspete, champignion
  • -2 ceape, tocate marunt
  • -3 linguri ulei
  • -1/2 lingurita ierburi uscate (ierburi de provence, busuioc)
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -1 lingura unt, optional
  • pentru cei ce nu tin post
  • -2 linguri de nuca, tocata grosier, optional
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Fierbeti hrisca- http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/discutii/cum_se_fierbe_hrisca-11214/
Intre timp, curatati ciupercile, feliati palariile si tocati marunt piciorusele. Puneti-le la calit in ulei incins, amestecand, pana ce sunt aproape facute si zeama lasata de ele, scazuta.

Adaugati ierburile uscate, ceapa si caliti impreuna pana ce aceasta se inmoaie. Spre sfarsit, puneti putina sare, ½ din cantitatea de patrunjelul verde si omogenizati. Dati deoparte si pastrati la cald daca hrisca nu este facuta.

Repuneti vasul pe foc si adaugati hrisca fiarta (imediat ce este gata si cat este calda), nuca (optional), untul si amestecati cu multa grija, prin rasturnare (nu exagerati cu amestecatul pentru ca hrisca se face terci).

Lasati inca 2-3 min, la foc mic, sub capac, sa se patrunda aromele. Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper. Serviti presarata generos cu restul de patrunjel verde.

De obicei hrisca se serveste calda, ca fel principal sau garnitura la alte macaruri, dar este la fel de buna si rece. Se potriveste perfect cu orice muratura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa