Pilaf Simplu din Hrisca cu Ciuperci

Complexitate
redusa
Pilaf Simplu din Hrisca cu Ciuperci

Ingrediente

  • -1 pahar hrisca (capacitate pahar 300 ml)
  • -1 kg ciuperci proaspete, champignion
  • -2 ceape, tocate marunt
  • -3 linguri ulei
  • -1/2 lingurita ierburi uscate (ierburi de provence, busuioc)
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -1 lingura unt, optional
  • pentru cei ce nu tin post
  • -2 linguri de nuca, tocata grosier, optional
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Fierbeti hrisca- http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/discutii/cum_se_fierbe_hrisca-11214/
Intre timp, curatati ciupercile, feliati palariile si tocati marunt piciorusele. Puneti-le la calit in ulei incins, amestecand, pana ce sunt aproape facute si zeama lasata de ele, scazuta.

Adaugati ierburile uscate, ceapa si caliti impreuna pana ce aceasta se inmoaie. Spre sfarsit, puneti putina sare, ½ din cantitatea de patrunjelul verde si omogenizati. Dati deoparte si pastrati la cald daca hrisca nu este facuta.

Repuneti vasul pe foc si adaugati hrisca fiarta (imediat ce este gata si cat este calda), nuca (optional), untul si amestecati cu multa grija, prin rasturnare (nu exagerati cu amestecatul pentru ca hrisca se face terci).

Lasati inca 2-3 min, la foc mic, sub capac, sa se patrunda aromele. Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper. Serviti presarata generos cu restul de patrunjel verde.

De obicei hrisca se serveste calda, ca fel principal sau garnitura la alte macaruri, dar este la fel de buna si rece. Se potriveste perfect cu orice muratura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia