Pilaf Cu Urzici

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pilaf Cu Urzici

Ingrediente

  • urzici proaspete (cate doriti eu am folosit cam de 20 de ori cat ai prinde cu mana urzici proaspete
  • nu le-am cantarit)
  • 1 ceapa
  • ulei o cana orez
  • o lingura delikat de legume

Mod de preparare

Se aleg urzicile si se spala in multe ape reci pana apa devine limpede fara urme de nisip. Intr-o oala punem cam 3 litri de apa si cand da in clocot adaugam urzicile le fierbem aproximativ 20 min. Dupa ce au fiert le scurgem si le tocam marunt iar zeama ramasa o pastram.

Calim o ceapa in putin ulei, punem urzicile o lingura de delikat si le lasam sa fiarba adaugand din cand in candzeama ramasa de la fierberea urzicilor. Punem orezul spalat si lasam sa fiarba. Daca zeama s-a terminat putem sa mai adaugam apa la fiert.

Aceasta mancare se poate manca calda dar si rece e foarte buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie