Pilaf cu Dovlecei, Mazare si Porumb

Complexitate
redusa
Pilaf cu Dovlecei, Mazare si Porumb

Ingrediente

  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -1 legatura de ceapa verde, tocata rondele
  • -2 linguri ulei
  • -2- 3 dovlecei
  • -140 g orez
  • -coaja rasa de lamaie, dupa gust (optional)
  • -275 ml supa de legume
  • -1 ardei gras, rosu, taiat cubulete
  • -1 cutie boabe de porumb
  • -100 g boabe de mazare din conserva sau congelate
  • -2 linguri zeama de lamaie
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti ceapa si ceapa verde in uleiul incins pana se inmoaie.

Adaugati dovleceii curatati si taiati cubulete si sotati inca cateva minute.

Puneti orezul, coaja rasa de lamaie (optional), supa, acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, pana cand lichidul se absoarbe aproape tot si orezul incepe sa se inmoaie.

Adaugati ardeiul si fierbeti in continuare pana ce orezul este facut. La nevoie, completati cu inca putina supa fierbinte.

La sfarsit, inglobati boabele de porumb, de mazare, zeama de lamaie si lasati pe foc inca 2 min, amestecand ocazional, apoi condimentati cu marar verde, tocat marunt, sare si piper, dupa gust.

Serviti pilaful cat este cald, presarat cu marar verde, simplu sau ca garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)