Piftelute de Cartofi in Sos de Rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Piftelute de Cartofi in Sos de Rosii

Ingrediente

  • Pentru piftelute:
  • 5 cartofi
  • 1 lingura margarina
  • sare
  • piper
  • 1 cana faina alba
  • 1/4 plic cu praf de copt
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 linguri ulei
  • 5-6 linguri legume congelate (mazare, morcov, porumb, etc)
  • 1 catel usturoi
  • 1 cana suc de rosii
  • sare
  • alte condimente

Mod de preparare

1. Se curate cartofii, se fierb si se face un pireu consistent adaugandu-se si margarina, sarea, piperul. Dupa ce se raceste se imbraca vasul cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi.
2. Pireul rece se amesteca cu faina, praful de copt pana se obtine un aluat nu foarte consistent, atat cat sa poata fi modelat. Daca mai este nevoie se mai adauga faina.
3. Se modeleaza cu mana uda piftelute, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
4. Se curate ceapa, se caleste in ulei apoi se adauga legumele congelate, un praf de sare, 1 canita cu apa si se fierbe pana se inmoaie un pic legumele (10min).
5. Se adauga sucul de rosii, se potriveste gustul cu sare, se adauga catelul de usturoi pisat si se mai lasa 10 min.
6. Se aseaza pe farfurie piftelute, se toarna sos deasupra.
Se servesc calde. Nu se fierb piftelutele in sos pentru ca se inmoaie prea tare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc