Pachetele de Primavara cu Urzici si Leurda

Complexitate
redusa
Pachetele de Primavara cu Urzici si Leurda

Ingrediente

  • 500 g piure de urzici (urzici gatite la abur 30 de minute si tocate prin masina de tocat)
  • 60 g leurda proaspata tocata marunt
  • 18 buc foi de orez
  • Ulei extravirgin de masline
  • sos de soia

Mod de preparare

Inmuiem fiecare foaie de orez in apa timp de 10 secunde (numaram pana la 10), punem foaia de orez pe o hartie de copt, adaugam 1 lingura cu varf de piure de urzici, presaram leurda proaspata si incepem sa rulam.

Rulam prima margine de 2 ori, suprapunem marginile laterale si continuam rularea (procedura este asemanatoare cu rularea sarmalelor).

Punem o hartie de copt intr-o tava de copt, asezam rulourile, stropim cu ulei de masline si coacem in cuptorul prencalzit la temperatura mare timp de 20 de minute.

Scoatem rulourile din tava, le asezam pe un platou si le stropim cu sos de soia.

Va doresc pofta buna!
„Pachetelele de primavara” sau „rulourile de primavara” sunt foarte intalnite in bucataria popoarelor orientale. Denumirea provine de la obiceiul care exista ca, in fiecare an sa se sarbatoreasca perioada semanatului cerealelor cu o mancare in care se foloseau toate legumele care se gaseau primavara, umpland cu ele niste rulouri. Rulourile sunt formate dintr-un strat subtire de aluat facut din orez, asa numitele foi de orez sau hartie de orez, care se umplu cu diferite amestecuri, se ruleaza, se prajesc in ulei incins si se servesc cu sos de soia. Amestecurile care se folosesc pentru umplerea acestor rulouri difera de la o tara la alta si chiar de la o regiune la alta, de exemplu in China se umplu cu creveti sau cu bucatele de rata fripta sau cu un amestec de legume format din morcovi, ceapa verde, germeni de fasole mung.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Tort din crema de zahar ars
3
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Socată reţeta bunicii
4
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Ciorba de salata verde cu zdrente
Bucataras.RO

Ciorba de salata verde cu zdrente

Mi-a facut Babi pofta ieri si cum chiar nu mai facusem demult - si cand spun demult inseamna de peste 1 an - am zis sa purced...

Ciorba de salata verde cu zdrente
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute