Orez Salbatic cu Legume

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - orez salbatic (am folosit noe, Parboiled with Wild;
  • se gasește usor in magazine)
  • - ulei de masline
  • - sare neiodata
  • - ceapa
  • - morcov
  • - gogosar verde
  • - patrunjel sau marar (am folosit patrunjel)
  • - condimente

Mod de preparare

Cantitatea aleasă este pentru o cană (200ml) de orez (3 mese).


- Clătesc orezul într-un bol cu apă, scurg apa din bol (cel puțin 3 dăți), până când apa nou scursă este curată.

- In oală pun ulei de măsline cât să cuprindă suprafața acesteia (nu mult), las aragazul deschis la foc mic (2-3 minute).

- Adaug o jumătate de ceapă tăiată mărunt în oala cu ulei de măsline, la foc mic.

- Între timp tai în cubulețe mici o jumătate de gogoșar verde, pătrunjelul (după preferință, nu mult) și o jumătate de morcov.

- După ce ceapa lăsată la fiert începe să se topească pun gogoșarul verde și morcovul în oală, amestec.

- Adaug 2 căni și jumătate de apă (aceeași cană cu care s-a măsurat orezul), apoi pătrunjelul, las la foc normal.

- când începe să fiarbă apa pun și o cană cu orez sălbatic (20 de minute va fi lăsată oala acoperită la foc mic), amestec din când în când cu o lingură de lemn pentru a nu se lipi.

- După 5 minute pun condimentele Fuchs mirodenia.

- După 20 de minute de la adăugarea orezului sălbatic masa poate fi servită.

Poftă bună!
Pentru a vă ușura munca este o idee chiar bună să pregătiți din timp gogoșarul verde, pătrunjelul, morcovul și ceapa și să aveți pe o masă toate cele necesare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia