Orez Salbatic cu Legume

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - orez salbatic (am folosit noe, Parboiled with Wild;
  • se gasește usor in magazine)
  • - ulei de masline
  • - sare neiodata
  • - ceapa
  • - morcov
  • - gogosar verde
  • - patrunjel sau marar (am folosit patrunjel)
  • - condimente

Mod de preparare

Cantitatea aleasă este pentru o cană (200ml) de orez (3 mese).


- Clătesc orezul într-un bol cu apă, scurg apa din bol (cel puțin 3 dăți), până când apa nou scursă este curată.

- In oală pun ulei de măsline cât să cuprindă suprafața acesteia (nu mult), las aragazul deschis la foc mic (2-3 minute).

- Adaug o jumătate de ceapă tăiată mărunt în oala cu ulei de măsline, la foc mic.

- Între timp tai în cubulețe mici o jumătate de gogoșar verde, pătrunjelul (după preferință, nu mult) și o jumătate de morcov.

- După ce ceapa lăsată la fiert începe să se topească pun gogoșarul verde și morcovul în oală, amestec.

- Adaug 2 căni și jumătate de apă (aceeași cană cu care s-a măsurat orezul), apoi pătrunjelul, las la foc normal.

- când începe să fiarbă apa pun și o cană cu orez sălbatic (20 de minute va fi lăsată oala acoperită la foc mic), amestec din când în când cu o lingură de lemn pentru a nu se lipi.

- După 5 minute pun condimentele Fuchs mirodenia.

- După 20 de minute de la adăugarea orezului sălbatic masa poate fi servită.

Poftă bună!
Pentru a vă ușura munca este o idee chiar bună să pregătiți din timp gogoșarul verde, pătrunjelul, morcovul și ceapa și să aveți pe o masă toate cele necesare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa