Cantitatea aleasă este pentru o cană (200ml) de orez (3 mese).
- Clătesc orezul într-un bol cu apă, scurg apa din bol (cel puțin 3 dăți), până când apa nou scursă este curată.
- In oală pun ulei de măsline cât să cuprindă suprafața acesteia (nu mult), las aragazul deschis la foc mic (2-3 minute).
- Adaug o jumătate de ceapă tăiată mărunt în oala cu ulei de măsline, la foc mic.
- Între timp tai în cubulețe mici o jumătate de gogoșar verde, pătrunjelul (după preferință, nu mult) și o jumătate de morcov.
- După ce ceapa lăsată la fiert începe să se topească pun gogoșarul verde și morcovul în oală, amestec.
- Adaug 2 căni și jumătate de apă (aceeași cană cu care s-a măsurat orezul), apoi pătrunjelul, las la foc normal.
- când începe să fiarbă apa pun și o cană cu orez sălbatic (20 de minute va fi lăsată oala acoperită la foc mic), amestec din când în când cu o lingură de lemn pentru a nu se lipi.
- După 5 minute pun condimentele Fuchs mirodenia.
- După 20 de minute de la adăugarea orezului sălbatic masa poate fi servită.
Poftă bună!
Pentru a vă ușura munca este o idee chiar bună să pregătiți din timp gogoșarul verde, pătrunjelul, morcovul și ceapa și să aveți pe o masă toate cele necesare.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosZilele trecute tot ma uitam pe internet dupa niste retete de dulciuri de post.Cand am vazut pe pagina Laurei Sava acest chec...
Chec cu cacao de postO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii