Se curata cartofii, se taie cuburi potrivit de mari si se pun la fiert cu apa.
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei; in timp ce se prajeste ceapa, se taie morcovii felii si se pun peste ceapa, se lasa sa se prajeasca cam atat cat se trece la alt nivel, se taie ardeiul gras si gogosarul, cubulete si se pun in tigaie, se amesteca si se lasa sa se patrunda, se adauga gogoneaua taiata felii fine si rosiile cuburi, se lasa sa fiarba totul la foc potrvit pana cand sunt toate fierte. Se adauga sare dupa gust.
Cand sunt fierte, se toarna in oala cu cartofi, dar sa fie dupa ce cartofii sunt fierti, rosiile au proprietatea de a intari cartofii si deci recomand sa fie puse dupa ce cartofiii sunt fierti. Se adauga chisleacul si se lasa sa clocoteasca cam 5 minute, se opreste focul si se sparg oua deasupra peste ciorba, asa intregi, bunica le dadea drumul si le amesteca cu o furculita sa se transforme in zdrente, dar noi le lasam intregi, sunt foarte bune si pot inlocui carnea cu mare succes.
Se serveste cu ardei iuti, dupa ce se toaca leustean verde.
Sa aveti pofta, dragilor!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii