Ingrediente
● 1 kg cartofi |
● 4 cepe mici |
● 2 morcovi mari si frumosi |
● 1 gogonea mare |
● 1 ardei gras |
● 1 gogosar |
● 1 rosie mare |
● 2 rosii negre |
● 4 rosii galbene |
● 50 ml ulei |
● sare dupa gust |
● 1,5 l.chisleac (iaurt mai nou, dar de fapt este chisleac-lapte dulce crud pus intr-o oala si lasat cel putin 24 de ore pana se prinde, adica se transforma in chisleac) |
● 5 oua |
● 1 legatura de leustean |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
01h

PORȚII
10 portii
Se curata cartofii, se taie cuburi potrivit de mari si se pun la fiert cu apa.Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei; in timp ce se prajeste ceapa, se taie morcovii felii si se pun peste ceapa, se lasa sa se prajeasca cam atat cat se trece la alt nivel, se taie ardeiul gras si gogosarul, cubulete si se pun in tigaie, se amesteca si se lasa sa se patrunda, se adauga gogoneaua taiata felii fine si rosiile cuburi, se lasa sa fiarba totul la foc potrvit pana cand sunt toate fierte. Se adauga sare dupa gust.
Cand sunt fierte, se toarna in oala cu cartofi, dar sa fie dupa ce cartofii sunt fierti, rosiile au proprietatea de a intari cartofii si deci recomand sa fie puse dupa ce cartofiii sunt fierti. Se adauga chisleacul si se lasa sa clocoteasca cam 5 minute, se opreste focul si se sparg oua deasupra peste ciorba, asa intregi, bunica le dadea drumul si le amesteca cu o furculita sa se transforme in zdrente, dar noi le lasam intregi, sunt foarte bune si pot inlocui carnea cu mare succes.
Se serveste cu ardei iuti, dupa ce se toaca leustean verde.
Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Nacreala sau sarbusca cu oua-ciorba moldoveneasca" nu uita sa ii faci un review.
Cand sunt fierte, se toarna in oala cu cartofi, dar sa fie dupa ce cartofii sunt fierti, rosiile au proprietatea de a intari cartofii si deci recomand sa fie puse dupa ce cartofiii sunt fierti. Se adauga chisleacul si se lasa sa clocoteasca cam 5 minute, se opreste focul si se sparg oua deasupra peste ciorba, asa intregi, bunica le dadea drumul si le amesteca cu o furculita sa se transforme in zdrente, dar noi le lasam intregi, sunt foarte bune si pot inlocui carnea cu mare succes.
Se serveste cu ardei iuti, dupa ce se toaca leustean verde.
Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Nacreala sau sarbusca cu oua-ciorba moldoveneasca" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
Ca de obicei vara este vremea supelor, ciorbelor cu multe legume proaspete, ciorbe, supe traditionale, importate din intreaga lume, inventate sau reinventate. Pentru mine traditia este la loc de cinste si ar fi pacat ca lumea sa uite de traditiile culinare, asa ca azi va propun o reteta din vremuri stravechi, o reteta absolut delicioasa!Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany