Musaca de Post

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de orez
  • 2 morcovi
  • 1 cutie de mazare
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 linguri de gris
  • 6 cartofi fierti
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se curata ceapa, morcovii, se taie ceapa marunt si se pune intr-o cratita cu ulei sa se inabuseasca putin, se adauga morcovii taiati rondele si mazarea, apoi se adauga cana de orez si patru cani da apa, se lasa sa se fiarba la foc mic. In acest mod am pregatit un pilaf cu mazare si morcov.

Separat se fierb cartofii, se curta de coaja si se taie in rondele subtiri. In pilaf dupa ce s-a racit am adaugat 2 linguri de gris ca sa se lege in loc de oua.

Se tapeteaza o tava cu ulei si pesmet, se adauga un strat de cartofi, unul de pilaf, altul de cartofi, pilaf si ultimul strat eu l-am lasat de cartorfi, se pune puitin ulei deasupra sau margarina si se presara putin pesmet.

Se baga la cuptor la foc moderat pentru cca 30 minute (depinde de cuptor).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Romania

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci