Se curata ceapa, morcovii, se taie ceapa marunt si se pune intr-o cratita cu ulei sa se inabuseasca putin, se adauga morcovii taiati rondele si mazarea, apoi se adauga cana de orez si patru cani da apa, se lasa sa se fiarba la foc mic. In acest mod am pregatit un pilaf cu mazare si morcov.
Separat se fierb cartofii, se curta de coaja si se taie in rondele subtiri. In pilaf dupa ce s-a racit am adaugat 2 linguri de gris ca sa se lege in loc de oua.
Se tapeteaza o tava cu ulei si pesmet, se adauga un strat de cartofi, unul de pilaf, altul de cartofi, pilaf si ultimul strat eu l-am lasat de cartorfi, se pune puitin ulei deasupra sau margarina si se presara putin pesmet.
Se baga la cuptor la foc moderat pentru cca 30 minute (depinde de cuptor).
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii