Musaca de cartofi cu linte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 200 g linte,
  • 1 ceapa,
  • 4 linguri ulei,
  • 1 lingura pesmet,
  • 1 lingura bulion
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Fierbi lintea (dupa ce ai tinut-o cateva ore la inmuiat in apa rece), o scurgi si dupa ce s-a racit o treci prin masina de tocat carne. In paralel cu lintea ai pus si cartofii sa fiarba in coaja. Ii cureti dupa ce au fiert si ii tai felii. Tai ceapa marunt si o calesti in ulei. Adaugi lintea, mai tii cateva minute tigaia pe foc, pui sare, piper, cimbru dupa gust.

Ungi o cratita sau o forma termorezistenta cu ulei si presari cu pesmet. Pui un strat de cartofi, unul de linte, alternativ, avand grija sa termini cu un strat de cartofi.

Amesteci bulionul cu o ceasca de apa si putina sare si torni peste cartofi. Dai musacaua la cuptor sa se rumeneasca. O servesti calda, presarata cu verdeata, insotita de muraturi sau salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Tort din crema de zahar ars
4
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Socată reţeta bunicii
5
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Parteneri
Muschiulet de porc suculent cu ardei kapia la cuptor
Bucataras.RO

Muschiulet de porc suculent cu ardei kapia la cuptor

Muschiulet de porc suculent cu ardei kapia la cuptor
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri