Mix de fasole batuta

Portii
4
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
redusa
Mix de fasole batuta

Ingrediente

  • 1cana cu fasole alba
  • 1cana cu fasole neagra
  • 500g ceapa
  • 2frunze de dafin
  • 2morcovi
  • 1ceasca ulei
  • 1capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1lingura bulion
  • malai

Mod de preparare

Fasolea curatata,spalata,se pune in doua vase la fiert iar cand a inceput sa clocoteasca,se adauga in fiecare vas cate 1/2lingurita bicarbonat si se lasa in continuare sa fiarba 10min
Dupa acest timp,se scurge apa,se clateste fasolea,se pune din nou la fiert tot in vase diferite si se adauga in fiecare cate 1ceapa curatata si taiata in sferturi,1morcov curatat si taiat rondele,1frunza de dafin,1/2lingurita sare si se lasa la fiert incet si cu capac.
Dupa ce au fiert foarte bine,se scurge fasolea,se scoate dafinul,se rastoarna in blender,se paseaza bine impreuna cu usturoiul impartit in doua,iar piureul obtinut se pune tot in vase diferite
Fiecare piure de fasole,se potriveste de gust cu sare si piper, apoi se freaca cu o lingura de lemn adaugand cate putin ulei (5linguri) apoi se lasa deoparte
In uleiul ramas se caleste ceapa ramasa tocata marunt,dupa ce s-a rumenit se adauga bulion,1ceasca mica cu apa,putina sare iar dupa ce a scazut se lasa deoparte si se pregateste mamaliga clasica
Pe farfurie in inelul de inox se pune un strat de mamaliga,apoi fasole neagra,fasolea alba,dupa nivelare se adauga ceapa prajita si alaturi acritura de sezon,muraturi,varza murata,pepene murat
Fasolea ramasa,cine doreste,se amesteca nu de tot,se ia cu lingura,se pune pe platou si alaturi paine prajita,este o alta forma de servire alaturi de salata de varza rosie.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura Victoria
2
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher
Bucataras.RO

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Nu stiu cati au avut ocazia sa gateasca homar. Nu pot spune c-am gatit de foarte multe ori la viata mea, insa este dupa...

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino