Se dizolva drojdia in apa amestecata in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic. Compozitia rezultata se toarna peste faina amestecata cu sare si se framanta bine. Aluatul rezultat se unge cu ulei de masline ca sa nu prinda crusta si se lasa la dospit minim o ora.
Se curata si se caleste in putin ulei de masline prazul impreuna cu ardeiul si ciupercile tocate marunt.
Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga usturoiul maruntit si se mai lasa pe foc pana se inmoaie putin legumele.
Se rastoarna compozitia intr-un bol si se amesteca cu maslinele foliate.
Se intinde aluatul in foaie subtire se imparte in fasii de circa 10 cm lungime.
Pe fiecare fasie de aluat se intinde un strat subtire de legume apoi se ruleaza sub forma unor melcisori.
Se pun melcisorii in tava unsa si se dau la cuptor circa 30 de min sau pana devin aurii.
Dupa ce s-au copt se ung usor cu putin ulei de masline si se presara patrunjel verde. Sunt un deliciu !
Pofta buna !
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii