Conopida se curata de frunze, se rupe buchetele si se fierbe in apa cu sare. Nu trebuie fiarta excesiv, pentru a nu se sfarama cand o adaugam in mancare.
Intre timp, curatam si spalam celelalte legume, oparim rosiile si le decojim(daca folosim proaspete).
Ceapa, taiata marunt se caleste in cateva linguri cu ulei pana devine translucida, adaugam ardeiul taiat fasii si morcovii dati pe razatoarea mare.
Adaugam cimbrul si mai lasam legumele la calit cateva minute, apoi turnam putina apa si fierbem cateva clocote, Punem si conopida, rosiile proaspete sau din conserva, apa cat sa acopere buchetelele si potrivim de sare si piper.
Lasam sa fiarba la foc mic, iar la final adaugam usturoiul maruntit si presaram mararul tocat marunt.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoStiind ca am drum lung de parcurs cu trenul la Sighisoara ( cca 10 ore ) si ca n-am sa pot duce in bagaje o prajitura, m-am...
Cranțuri cu mieji de seminte de floarea soareluiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii