Se curata si se spala toate ingredientele. Guliile se dau pe razatoarea de mere si se pun intr-un vas cu apa cu vegeta. Se fierb circa 5-7 minute. Intre timp, intr-un alt vas se pune uleiul si ceapa tocata marunt, se caleste si cand este gata se adauga usturoiul pisat marunt si se caleste in continuare inca 2-3 minute.
Se ia de pe foc. Guliile se scurg de apa in care au fiert dar avem grija sa pastram apa. Dupe ce le-am scurs le adaugam peste ceapa si usturoi, saram si piperam si punem din nou pe foc impreuna si cu betele de marar.
Amestecam bine si punem, in ploaie, faina amestecam bine din nou sa nu se faca cocoloase si treptat adaugam apa in care au fiert guliile. Nu punem toata odata ci treptat. Cand vedem ca s-a ingrosat putin mancarea nu mai adaugam apa.
Fierbem cinci minute, in timpul asta adaugam in mancare mararul tocat proaspat si scoatem betele.
La sfarsit adaugam smantana si amestecam. Servim simplu cu paine prajita daca este post (se poate renunta si la smantana atunci) sau cu chiftele sau friptura langa.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii