Mancare Scazuta de Gulii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mancare Scazuta de Gulii

Ingrediente

  • 2-3 gulii mai maricele
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri scuturate cu faina
  • 1 ceapa mai maricica
  • 3-4 catei de usturoi
  • bete de marar uscat
  • jumatate de legatura de marar frunze
  • 4-5 linguri de smantana
  • 1 lingura de vegeta (de casa) sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se curata si se spala toate ingredientele. Guliile se dau pe razatoarea de mere si se pun intr-un vas cu apa cu vegeta. Se fierb circa 5-7 minute. Intre timp, intr-un alt vas se pune uleiul si ceapa tocata marunt, se caleste si cand este gata se adauga usturoiul pisat marunt si se caleste in continuare inca 2-3 minute.

Se ia de pe foc. Guliile se scurg de apa in care au fiert dar avem grija sa pastram apa. Dupe ce le-am scurs le adaugam peste ceapa si usturoi, saram si piperam si punem din nou pe foc impreuna si cu betele de marar.

Amestecam bine si punem, in ploaie, faina amestecam bine din nou sa nu se faca cocoloase si treptat adaugam apa in care au fiert guliile. Nu punem toata odata ci treptat. Cand vedem ca s-a ingrosat putin mancarea nu mai adaugam apa.

Fierbem cinci minute, in timpul asta adaugam in mancare mararul tocat proaspat si scoatem betele.
La sfarsit adaugam smantana si amestecam. Servim simplu cu paine prajita daca este post (se poate renunta si la smantana atunci) sau cu chiftele sau friptura langa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola