In tava de cuptor (inalta de 4-5 cm) se pune ulei foarte putin, cat sa fie gresat fundul tavii, si se aseaza in straturi alternative varza taiata si catofi rondele.
Se piseaza usturoiul, se adauga sosul de rosii, se face cu apa si condimentele de friptura un amestec cat sa ajunga in tava peste legume pana la nivelul ultimului strat de legume.
Se acopera cu folie de aluminiu ce intr un colt de tava se perforeaza sa iasa aroma si sa clocoteasca lent continutul.
Se da la cuptorul preincalzit dar nu incins, dupa 40 minute se ridica folia, se testeaza stadiul de preparare si la nevoie se mai lasa 10 minute in cuptor tava, cu folia detasata, cat sa scada din sos pana la jumatate.
Aroma degajata si gustul minunat al mancarii rezultate te provoaca noi ispite de acest gen la cuptor!
pofta buna!
Se poate asezona cu verdeata-cimbru, oregano
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii