In tava de cuptor (inalta de 4-5 cm) se pune ulei foarte putin, cat sa fie gresat fundul tavii, si se aseaza in straturi alternative varza taiata si catofi rondele.
Se piseaza usturoiul, se adauga sosul de rosii, se face cu apa si condimentele de friptura un amestec cat sa ajunga in tava peste legume pana la nivelul ultimului strat de legume.
Se acopera cu folie de aluminiu ce intr un colt de tava se perforeaza sa iasa aroma si sa clocoteasca lent continutul.
Se da la cuptorul preincalzit dar nu incins, dupa 40 minute se ridica folia, se testeaza stadiul de preparare si la nevoie se mai lasa 10 minute in cuptor tava, cu folia detasata, cat sa scada din sos pana la jumatate.
Aroma degajata si gustul minunat al mancarii rezultate te provoaca noi ispite de acest gen la cuptor!
pofta buna!
Se poate asezona cu verdeata-cimbru, oregano
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii