Gutuile nu se curata de coaja, doar se spala foarte bine si se sterg cu un servet de bucatarie.
Se taie apoi in sferturi si se curata de seminte si de partea tare din apropierea lor, apoi se taie felii potrivite, ca acelea de portocala.
Se trec feliile pe rand, prin faina si tot pe rand se prajesc in ulei bine incins apoi se scot in alt vas.
In uleiul ramas se pune restul de faina si zaharul si se amesteca pe foc pana incepe sa se caramelizeze zaharul.
Se stinge cu 100 ml vin amestecat cu 300 ml apa si se mai dau cateva clocote, amestecand ca sa nu se faca cocoloase.
Se toarna peste gutuile prajite si se mai clocotesc impreuna cateva minute.
Se serveste calda sau rece.
Pofta buna!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPrajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilieAzi iti pregatesc un desert folosind ingredientul meu preferat: dovleacul. Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.
Desert tarta cu dovleac si scortisoaraSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii