Gutuile nu se curata de coaja, doar se spala foarte bine si se sterg cu un servet de bucatarie.
Se taie apoi in sferturi si se curata de seminte si de partea tare din apropierea lor, apoi se taie felii potrivite, ca acelea de portocala.
Se trec feliile pe rand, prin faina si tot pe rand se prajesc in ulei bine incins apoi se scot in alt vas.
In uleiul ramas se pune restul de faina si zaharul si se amesteca pe foc pana incepe sa se caramelizeze zaharul.
Se stinge cu 100 ml vin amestecat cu 300 ml apa si se mai dau cateva clocote, amestecand ca sa nu se faca cocoloase.
Se toarna peste gutuile prajite si se mai clocotesc impreuna cateva minute.
Se serveste calda sau rece.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii