Fierbeti cartofii taiati cubulete in apa cu sare. Scurgeti.
Coaceti ardeii pusi in tava cuptorului, pentru cca 45 min, la 180 grade, intorcandu-i pe toate fetele, la un interval de 10- 15 min (puteti sa-i coaceti si pe plita sau pe grill).
Scoateti-i intr-un vas, presarati cu sare, puneti capacul si lasati-i “sa transpire“ 10- 15 min.
Curatati-i de coaja si colectati sucul lasat de acestia. Indepartati cotorul, semintele si taiati-i fasii. Lasati deoparte.
Separat, caliti ceapa taiata rondele / felii impreuna cu ardeiul iute in uleiul incins pentru aproximativ 5 min sau pana ce acestea se inmoaie. Adaugati feliile de ardei, susul colectat de la ei si caliti in continuare inca 3 min sau pana cand sucul incepe usor sa se caramelizeze. Condimentati cu sare si piper.
Puneti boabele de porumb (scurse), cubuletele de cartofi fierte si lasati pe foc doar cat sa se incalzeasca toate ingredientele.
Dati vasul deoparte.
Adaugati smantana si omogenizati pana cand acesta se topeste si formeaza un sos.
Potriviti de sare, piper si adaugati fulgi de chili dupa gust.
Serviti cat este cald, dar este la fel de buna si rece.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSi am facut un strudel delicios, atat de bun incat s-a mancat prea repede. Adica eu speram sa mai am si a doua zi dimineata...
Strudel cu fructe de padureSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii