Mancare cu Ardei Copti

Complexitate
redusa
Mancare cu Ardei Copti

Ingrediente

  • -2 cartofi de marime potriviti
  • -5 ardei colorati
  • -2 legaturi de ceapa verde / 1 ceapa uscata, mare
  • - ½ ardei iute
  • -3 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
  • -140 g boabe de porumb fiert (din conserva)
  • -3 linguri smantana
  • -¼ lingurita fulgi de chili sau dupa gust

Mod de preparare

Fierbeti cartofii taiati cubulete in apa cu sare. Scurgeti.

Coaceti ardeii pusi in tava cuptorului, pentru cca 45 min, la 180 grade, intorcandu-i pe toate fetele, la un interval de 10- 15 min (puteti sa-i coaceti si pe plita sau pe grill).

Scoateti-i intr-un vas, presarati cu sare, puneti capacul si lasati-i “sa transpire“ 10- 15 min.

Curatati-i de coaja si colectati sucul lasat de acestia. Indepartati cotorul, semintele si taiati-i fasii. Lasati deoparte.

Separat, caliti ceapa taiata rondele / felii impreuna cu ardeiul iute in uleiul incins pentru aproximativ 5 min sau pana ce acestea se inmoaie. Adaugati feliile de ardei, susul colectat de la ei si caliti in continuare inca 3 min sau pana cand sucul incepe usor sa se caramelizeze. Condimentati cu sare si piper.

Puneti boabele de porumb (scurse), cubuletele de cartofi fierte si lasati pe foc doar cat sa se incalzeasca toate ingredientele.

Dati vasul deoparte.

Adaugati smantana si omogenizati pana cand acesta se topeste si formeaza un sos.

Potriviti de sare, piper si adaugati fulgi de chili dupa gust.

Serviti cat este cald, dar este la fel de buna si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Acum, dupa mese imbelsugate si pline de calorii, parca mi s-a facut pofta de o prajitura cu crema! Dar ca sa nu ma simt...

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!