Legume in stil mediteranean cu sos de iaurt

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Legume in stil mediteranean cu sos de iaurt

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • 1 vanata medie
  • 2 cepe roșii
  • 2 ardei grași galbeni
  • 6 căței de usturoi cu tot cu coajă
  • 4 roșii
  • sare
  • piper
  • ierburi de Provence
  • fire de cimbru
  • frunze de busuioc
  • tulpini și frunze de salvie
  • 150 de ml ulei de măsline
  • Pentru sos:
  • 300 de ml iaurt gras 10%
  • 1/2 legatura marar
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper, după gust
  • 1 lg ulei de măsline
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Îmi era dor de legumele autohtone, de gustul și savoarea lor și nu au întârziat să apară.
Această rețetă e una improvizată, menita să le pună în valoare.
Începem cu preincalzirea cuptorului la 200 de grade Celsius.
Ulterior feliem legumele julien, le așezăm într-o tavă mai mare și le masam bine cu uleiul de măsline, ierburile, sare, piper, după gust, cățeii de usturoi ușor striviti cu lama cutitului.
Tava se acoperă, apoi se introduce în cuptorul încins cca. o oră, iar la jumătatea timpului, se dă jos capacul ori folia, se amestecă, se mai completează cu puțin ulei dacă este cazul și se continuă coacerea până ce legumele s-au patruns, iar apa lăsată de ele scade.
Pentru sos, se piseaza cateii de usturoi, se amestecă cu puțin ulei de măsline, sare, piper, se adaugă iaurtul, fulgii de ardei iute, mararul tocat mărunt.
Se servesc împreună.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia