Îmi era dor de legumele autohtone, de gustul și savoarea lor și nu au întârziat să apară.
Această rețetă e una improvizată, menita să le pună în valoare.
Începem cu preincalzirea cuptorului la 200 de grade Celsius.
Ulterior feliem legumele julien, le așezăm într-o tavă mai mare și le masam bine cu uleiul de măsline, ierburile, sare, piper, după gust, cățeii de usturoi ușor striviti cu lama cutitului.
Tava se acoperă, apoi se introduce în cuptorul încins cca. o oră, iar la jumătatea timpului, se dă jos capacul ori folia, se amestecă, se mai completează cu puțin ulei dacă este cazul și se continuă coacerea până ce legumele s-au patruns, iar apa lăsată de ele scade.
Pentru sos, se piseaza cateii de usturoi, se amestecă cu puțin ulei de măsline, sare, piper, se adaugă iaurtul, fulgii de ardei iute, mararul tocat mărunt.
Se servesc împreună.
Poftă bună!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii