Îmi era dor de legumele autohtone, de gustul și savoarea lor și nu au întârziat să apară.
Această rețetă e una improvizată, menita să le pună în valoare.
Începem cu preincalzirea cuptorului la 200 de grade Celsius.
Ulterior feliem legumele julien, le așezăm într-o tavă mai mare și le masam bine cu uleiul de măsline, ierburile, sare, piper, după gust, cățeii de usturoi ușor striviti cu lama cutitului.
Tava se acoperă, apoi se introduce în cuptorul încins cca. o oră, iar la jumătatea timpului, se dă jos capacul ori folia, se amestecă, se mai completează cu puțin ulei dacă este cazul și se continuă coacerea până ce legumele s-au patruns, iar apa lăsată de ele scade.
Pentru sos, se piseaza cateii de usturoi, se amestecă cu puțin ulei de măsline, sare, piper, se adaugă iaurtul, fulgii de ardei iute, mararul tocat mărunt.
Se servesc împreună.
Poftă bună!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii