Lasagna vegetariana altfel - spirale de zucchini si dovlecei

Portii
4
Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Lasagna vegetariana altfel - spirale de zucchini si dovlecei

Ingrediente

  • 2 zucchini, varianta slim, adica cu un diametru de ca. 5-7 cm
  • 2 dovlecei, la fel slim :)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena, mica
  • 2 catei de usturoi
  • 300 ml passata de rosii
  • 150 gr cas de vaca
  • 250 gr branza de burduf
  • 50 ml de smantana
  • cimbru - proaspat sau uscat
  • oregano - proaspat sau uscat
  • sare, piper, putina nucsoara
  • ulei de masline

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 190°C (aprox. treapta 4/5).

Pregatim sosul delicios de rosii, care va forma baza acestui fel fantezie. Un fel de covor rosu pentru spiralele mondene :) Tocam marunt ceapa galbena si cateii de usturoi, prajim totul in 2-3 linguri de ulei de masline, apoi adaugam passata de rosii. Sare, piper, putin cimbru si oregano...si in 4-5 minute rezulta un sos simplu de rosii, care confera acestui dish un caracter tipic italian.

Pentru a forma acele spirale mondene despre care vorbeam adineaori, avem nevoie de felii subtiri-subtiri de legume. Cu ajutorul unui decojitor de legume "desfacem" zucchiniul si dovlecelul in fasii subtiri, aproape transparente. Daca nu aveti un peeler, sau curatator de legume, puteti apela la clasicul feliat cu cutitul. In acest caz trebuie sa aveti un pic mai multa rabdare si indemanare. Feliile trebuie sa fie suficient de subtiri ca sa le puteti rula, fara sa se rupa, si destul de groase ca sa tina umplutura cu branza.

Intr-un bol amestecam branza de burduf, casul de vaca si smantana, asezonam cu un praf de sare, piper, nucsoara, oregano uscat si amestecam pana obtinem o masa omogena.

Ungem fiecare fasie cu crema de burduf, cas si smantana si formam rulourile, pe care mai apoi le asezam in vasul de cuptor uns cu putin sos de rosii. Odata asezate si organizate in vas, adaugam restul de sos de rosii peste *bigudiurile* delicioase, asezam in mod random cateva bucatele de burduf si de cas peste si introducem tava la cuptorul preincalzit, unde va sta timp de 45 minute.

Nu va ramane decat sa savurati minunatia asta de lasagna 'altfel'!

Link: http://aventuriculinarein2.ro/2016/08/30/lasagna-vegetariana-cu-spirale-de-zucchini-si-dovlecel/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Chisca umpluta cu crupe albe
3
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Placinta cu ciuperci
Bucataras.RO

Placinta cu ciuperci

Pentru cei care tin post, si nu numai, am venit cu o reteta de placinta foarte buna. Buna de servit acasa, buna pentru...

Placinta cu ciuperci
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing