Ingrediente

250 g soia
250 g ciuperci
2 fire praz
5 catei usturoi
1 ardei
2 morcovi
1 dovlecel
1 sfecla
50 g tofu cu ardei
sos de rosii de casa
piper
busuioc
ketchup de mere (de casa)
500 g foi de lasagna

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Intr-un castron, punem soia acoperita cu apa calduta, pentru cca. 20 de minute (sau o pregatim conform instructiunilor de pe pachet). Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: curatam si spalam legumele, radem morcovii, dovlecelul si sfecla, tocam marunt prazul, usturoiul, ardeiul si ciupercile (am avut la borcan conservate de mine) si radem tofu. Incingem putin ulei intr-o oala incapatoare, adaugam prazul si usturoiul si le lasam cca 2 minute la calit, punem ardeiul, apoi morcovul, dovlecelul si ciupercile. Le lasam pana scade un pic lichidul lasat de legume, amestecand din cand in cand. Potrivim de sare si piper, adaugam soia si lasam sa dea in clocot, apoi punem si sfecla rasa. Dupa ce se inmoaie si sfecla, adaugam sosul de rosii si mai dam intr-un clocot. Gustam, mai adaugam sare si/sau piper, daca este cazul si oprim focul. Cat se racoreste compozitia, ungem o tava cu putin ulei si asezam primul strat de foi de lasagna, dupa ce le-am trecut rapid prin putina apa calduta. Peste primul strat de foi de lasagna, punem un strat de compozitie, alt strat de foi, iar compozitie, si tot asa pana umplem tava, avand grija ca ultimul strat sa fie de foi de lasagna. Intindem ketchup de mere peste ultimul strat de foi, presaram busuioc si tofu si dam la cuptor pentru cca. 40 de minute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Lasagna de post" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Lasagna de post